Köfte van lamsgehakt met flan van kardoen
Met bulgur
Kofta d’agneau, flan de cardon
Köfte van lamsgehakt met flan van kardoen
Ingrediënten
Instructies
-
Voorbereiding
- Week de bulgur 5 minuten in ruim koud water,
- giet af,
- laat goed uitlekken (beter nog: druk er in een zeef zoveel mogelijk vocht uit).
- Meng de bulgur met de geraspte ui, het pimentpoeder, het kaneel en de paprika.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Kneed alles tot een stevig deeg.
-
BEREIDING
- Meng het lamsgehakt (voor wie het zelf maakt: klik voor recept) en uw favoriete kruidenmix of peper en zout
- Voeg nu het gehakt en de verse kruiden toe
- Daarna de olijfolie
-
Bereiding
Frituur de vleesballetjes in 3 minuten goudbruin in olijfolie. Klaar! -
-
Serveertip
Serveer met kardoenflan en garneer af met een cactusvijgje. -
Wijntip
Wijn?? Lekker met een glaasje zoete thee met verse munt of tijm.