Kipfilet met champignonroomsaus en stoofgroenten

Blanc de poulet aux légumes, sauce champignons
pinit

Er zijn verschillende varianten van, maar deze is toch wel echt heel bijzonder van smaak

Kipfilet met champignonroomsaus en stoofgroenten

Difficulty: Gemiddeld Prep Time 5 min Cook Time 15 min Total Time 20 minuten
Servings: 4

Description

Kip. Sommigen zweren erbij, anderen vinden het maar niks. Nou, wij beloven u – als u het zó klaar maakt lust iedereen het!

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten

Voor de garnituur:

Keukengerei:

Instructies

  1. KRUIDEN

    Snij de filets op maat en kruid ze met uw eigen vertrouwde kruidenmengsel of met peper en zout.

  2. U mag wel een beetje hoog op smaak gaan zitten – samenstellingen met champignons hebben de neiging aan de flauwe kant te zijn.

  3. Ui

    Hak de ui mooi fijn.

  4. KASTANJECHAMPIGNON

    Snij de champignons in dunne plakjes. Een gewone champignon of andere paddenstoel kan ook.

  5. DE GROENTEN

    Maak naar eigen smaak en inzicht een lekkere samenstelling van verse groenten.

  6. BOTER ERBIJ

    Doe een flinke klont boter bij de groente.

  7. STOVEN

    Stoof deze  op een laag pitje in een gesloten cocotte. Minuut of 20.

  8. WE GAAN BEGINNEN MET DE SAUS

    Doe ondertussen wat boter in een sauteuse. Laat deze smelten.

  9. DE VERSIERING

    Hak ondertussen de peterselie voor de garnering (zie serveertip).

  10. UI GLACEREN

    Zet de de gesnipperde ui in de boter. Niet teveel laten kleuren (glaceren).

  11. CHAMPIGNONS ERBIJ

    Voeg de paddenstoelplakjes toe en bak het geheel terwijl u het voortdurend omschept.

  12. Voeg iets later de reepjes gerookt spek toe. Blijf omscheppen.

  13. DEGLACEREN

    Als alles mooi gaar is blust u de saus af met de room.

  14. REDUCEREN

    Laat de saus op en laag pitje langzaam indikken.

  15. EN ONDERTUSSEN WORDT HET TIJD VOOR DE KIP

    Klontje boter in een koekenpan. Laat het schuim wegtrekken en verlaag de warmtebron.

  16. Bak de kipfilets aan één zijde aan en draai ze om.

    • Bak ze aan de andere zijde en blus ze af (deglaceren) met een scheut wijn
    • Laat ze nu op een laag vuurtje garen. Kerntemperatuur:  65 graden
  17. SERVEERTIP

    • U kunt de filets voor het serveren in mooie dikke plakken snijden (trancheren)
    • Serveer er frites bij (zie recept) en strooi er aan tafel als finishing touch wat gehakte peterselie overheen. Eet smakelijk!
Keywords: escalope, escaloppe, scaloppina, kip, filet, supreme, spek, lard, champignons

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?