Timbal de lomo de cerdo Ibérico
Gebraden ibéricofilet, afgekoeld en verwerkt in een timbaal
Gebraden ibéricofilet in een timbaaltje
Timbal de lomo de cerdo Ibérico
Description
Oneerbiedig gezegd: hoe kom ik van mijn restjes af?
We beginnen met een heerlijke Ibéricofilet uit de oven (klik voor recept) De rest is simpel!
Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!
Ingrediënten
Keukengerei:
Instructies
-
VOORBEREIDING
- Maak een lekker ibéricofilet in de oven. Volg dit recept
-
TIMBAAL
- Leg een velletje huishoudfolie op de werkbank en plaats de garneerringen erop
- Doe een flinke laag aardappel in de ringen
- Stamp stevig aan met de stamper van een vijzel
- Doe een eetlepel korst van het ibéricobraadstuk in de garneerringen, stamp aan
-
VLEES ERBIJ
Klontje boter erin, en vervolgens daar bovenop een flinke laag dun gesneden plakjes vlees (eminceren).
-
LAATSTE LAAG
- Als laatste laag vullen we de garneerring tot aan de rand op met aardappel. Goed aanstampen
- Verwarm de timbaal met ring en al in de oven, ongeveer 30 minuten op 120 graden. Klaar!
-
SERVEERTIP
Serveer met, bijvoorbeeld, gestoofde courgette. Glaasje witte wijn erbij, smullen!