Ibéricofilet met kruidenkorst uit de oven
Rôti de longe Ibérico dans sa croûte persillée
Ibéricofilet met kruidenkorst uit de oven
Ingrediënten
Keukengerei:
Instructies
-
-
WAT HEEFT U NODIG?
Een mooie Ibéricofilet, stukje lardo, mooi stuk ibéricofilet, wat peterselie, paar boterhammen, stukje Parmezaan…
-
DE KORST MAKEN
Snij de boterhammen in blokjes, korstje mag mee.
-
GRILL AAN, DROGEN
Leg ze op en bakblik en droog ze op 200 ℃ onder de grill van uw oven tot ze lekker knapperig zijn.
-
LARDO DI COLONNATA
Snij de lardo in kleine blokjes van 3-5 mm (brunoise).
-
HAKMOLEN
Doe de toastblokjes in de hakmolen
-
PETERSELIE
Doe de peterselie (zonder al te veel steeltjes) en de kaas erbij.
-
DRAAIEN, EN DAN HET SPEK
Laat de hakmolen draaien en voeg dan pas de lardo toe. Laat daarna weer draaien...
-
KORST IS KLAAR
...tot u een mooi korrelig mengsel heeft dat met de hand te kneden is tot een bal.
-
VLEES INPAKKEN
- Giet een scheutje olijfolie in een braadslee of ovenvaste schaal
- Leg het vlees erop
- Pak het vlees vervolgens in met de korst
- Braad het vlees ca. 45 minuten op 180 ℃ in de heteluchtoven. De kerntemperatuur dient rond de 60-65 ℃ te zijn.
-
TRANCHEER AAN TAFEL EN DIEN OP MET DEZE GARNITUUR:
Heel lekker hierbij zijn gegrilde groenten, bijvoorbeeld courgette, aubergine en puntpaprika. Snij de in reepjes, leg ze in een vuurvaste schaal, scheutje olijfolie erover, en bak ze samen met het vlees (de laatste 25 minuten ongeveer) in de oven. Snufje zout erop, kaar! Zie ook dit recept