Hazenfilet met zachte Franse geitenkaas
Filets de lièvre au chèvre frais
Recept met een ster
Hazenfilet met zachte Franse geitenkaas
Ingrediënten
De haas:
Keukengerei:
Instructies
-
Bereiding:
- Meng in een kom de kaas, de eieren, de tapenade, de tijm en de peper
- Bestrooi de filets met peper en zout en besmeer met ze een dikke laag van het kaasmengsel
-
- Rol de filets daarna op en bind ze op met touw als een rollade
- Maak in een cocotte de olijfolie heet en schroei de hazenrolletjes aan alle kanten snel dicht
- Voeg de wijn en wat tijm toe en laat het geheel op zacht vuur 20 minuten garen
-
Tip:
Serveer met een gepofte appel met preiselbeeren of cranberries, wat cantharellen en een paar partjes gekookte selderijknol. Afgarneren met een takje kervel en de saus uit de cocotte. -
Wijntip:
Als wijn raden wij u een rondborstige, edele wijn aan. Uit de Bourgogne zou dat een Chambolle-Musigny, of een Aloxe-Corton kunnen zijn. Uit de Bordeaux een mooie Fronsac of Saint-Emilion. Ook een goeie Châteauneuf du Pâpe misstaat hier niet bij.