Hanger steak van de grill
Hanger steak van de grill
Ingrediënten
Keukengerei:
Instructies
-
Kruid het vlees naar believen met zout en peper of uw eigen kruidenmengsel.
-
KNOFLOOK UIT DE PERS EN OLIJFOLIE
Wrijf het vlees in met olijfolie en pers er een teentje knoflook op uit. Minder mag natuurlijk ook.
-
GLOEIEND HETE GRILL
Zorg dat uw barbecue of grillplaat gloeiend heet is. Leg het vlees erop en schroei de zijkanten snel dicht.
-
AFGAREN EN NARIJPEN
Verminder de warmtebron onder uw plaat of zoek een koeler plekje op op uw bbq en gaar het vlees in zo’n 3 minuten per zijde, afhankelijk van de dikte. Controleer de kerntemperatuur. Ideaal is rond de 52 ℃. Haal het vlees van het vuur en laat het 5 minuten narijpen om alle sappen egaal in het vlees te verdelen. Klaar!
-
SERVEERTIP
Serveer met een lekkere garnituur. Wij hebben gekozen voor gevulde paprika en witte rijst. Klik op de link voor het recept.