Gevulde paprika met zoete aardappel en knolselderij

Poivron farci au céléri rave et patate douce

Gevulde paprika met zoete aardappel en knolselderij
Ingrediënten
Instructies
-
Kies voor een mooie paprika. Oranje is echt een prachtige kleur voor dit gerecht maar rood kan ook best.
-
PAPRIKA SCHOONMAKEN
Snij de paprika doormidden en snij voorzichtig de zaadlijst eruit.
-
Schil de zoete aardappel en de knolselderij.
-
PARMENTIER SNIJDEN
- Snij ze in blokjes van 1cm (parmentier).
-
KOKEN
- Zet een pan met licht gezouten water op en kook de groenten beetgaar in 1-2 minuten
- Giet af en laat uitlekken
-
VULLING OP SMAAK MAKEN
Giet een scheut olijfolie bij de groenten, breng op smaak met zout en peper.
-
IN DE OVENSCHAAL
Giet en dun straaltje olie op de bodem van een vuurvaste schaal en leg de halve paprika’s erin. Doe de groenten in de paprikahelften. Stoof ongeveer een uur de paprika op 180 ℃ in de oven. Klaar!
-
BROCCOLI STOMEN
10 minuten voor u de paprika opdient stoomt u even de stronkjes broccoli in de magnetron gaar (2,5 minuut op 750W) en voegt u de gare stronkjes bij de de paprika in de oven.