Gevulde paprika met lamsgehakt en bloemkoolrijst

pinit

Poivron farci d’agneau au riz de chou fleur

Gevulde paprika met lamsgehakt en bloemkoolrijst

Difficulty: Beginner Prep Time 10 min Cook Time 80 min Total Time 1 uur 30 minuten
Servings: 4

Description

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten

Instructies

  1. Kies voor een mooie paprika. Rood is de beste kleur.

  2. VOORBEREIDING

    • Snij voorzichtig de kapjes van de paprika’s
    • Houd apart
    • Verwijder de pitjes uit de paprika’s
    • Zet de paprika’s rechtop in een cocotte of braadpan, of een ovenvaste schaal
  3. BEREIDING

    • Meng het lamsgehakt (voor wie het zelf maakt: klik voor recept) en uw favoriete kruidenmix of peper en zout
    • Breng  de bloemkoolrijst (zelf maken? Klik hier voor het recept) op smaak met peper en zout
    • Maak 8 balletjes van het gehakt
    • Leg onderin de paprika’s een balletje gehakt
    • Vul tot bijna bovenaan af met bloemkoolrijst
    • Leg een balletje gehakt bovenop en druk aan om een soort dekseltje te vormen
    • Leg daar het kapje van de paprika bovenop
    • Giet flink wat olijfolie over de paprika’s
    • Zet in de voorverwarmde oven
    • Braad in 80 minuten. Klaar!

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?