Gegrilde entrecote

pinit

Entrecôte grillé

Gegrilde entrecote

Difficulty: Beginner Prep Time 5 min Cook Time 10 min Total Time 15 minuten
Servings: 4

Description

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten

Keukengerei:

Instructies

  1. BEREIDING

    Breng het vlees op kamertemperatuur (chambreren).

  2. BEREIDING

    Kruid de entrecote naar believen. 

  3. Even wat knoflook uit de pers.

  4. Wrijf het vlees in met wat olijfolie.

  5. Ready to go! Zorg voor een hete barbecue.

    • Vlees op de grill. Liefst barbecue, eventueel een grillplaat of in een gloeiend hete koekenpan waar geen verdere vetten aan toegevoegd zijn.
    • De baktijd hangt af van hoe u het vlees wilt: Medium, rare of well done. Raadpleeg onze kerntemperaturentabel
  6. Lekker is om tijdens de bereiding in de kolen een bosje verse rozemarijn te laten verbranden (vlam niet in de buurt van het vlees laten komen). De rook trekt dan prachtig mooi het vlees in.

  7. Serveer met aardappelpuree (klik voor recept) en in olijfolie gebakken wilde spinazie waaraan u alleen wat zout, knoflook en pijnpitten toevoegt. 

  8. Een mooie ronde rode wijn. Of bier uit de man cave.

Keywords: loin, entrecote, strip

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?