Eggs Benedict

pinit

Gepocheerd ei met spek en Sauce Hollandaise

Eggs Benedict

Difficulty: Gemiddeld Prep Time 5 min Cook Time 6 min Total Time 11 minuten
Servings: 4

Description

Een Canadese specialtiteit

Eggs Benedict. Wat een feest. Het is een heerlijke combinatie van ei, spek, (of gerookte zalm) en een broodje. Dat alles overgoten met een zalige fluweelzachte hollandaisesaus (zie recept). Uw cardioloog zal er een andere mening over hebben, maar wij vinden dat je niet geleefd hebt als je dit niet hebt geproefd! Het lijkt moeilijk te maken maar eigenlijk krijg je er redelijk snel vaardigheid in.

Eggs Benedict worden in het originele recept opgebouwd uit een geroosterde Engelse muffin (een luchtig plat broodje, in de verte  vergelijkbaar met een beschuitbol), dunne plakken ham, bacon of spek, een of twee gepocheerde eieren en hollandaisesaus. Later is een variant met gerookte zalm bedacht – ook een zeer geslaagde combinatie. En toen het hek toch al van de dam was, volgde de Egg Benedict met gebakken biefstuk waarbij de hollandaise vaak wordt vervangen met Béarnaise. Zelfs vegetariërs hebben hun eigen “Eggs Benedict”, de zogeheten Eggs Florentine.

Eggs Benedict is een echt brunchgerecht.  Omdat niet iedereen daar tijd voor heeft, wordt het ook wel bij het ontbijt geserveerd. Beetje zwaar? Ach…

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten

Maak een keuze uit:

Instructies

  1. Maak een paar English muffins zoals in dit recept staat beschreven.

  2. Maak een mooie fluwelen Hollandaisesaus zoals in dit recept.

  3. Snij de muffin half door en rooster de helften ze zacht aan de opengesneden kant.

  4. Leg de halve muffins op de borden.

    • Bak het spek uit indien u met spek gaat werken
    • Leg de ham, het gebakken spek of de gerookte zalm op het broodje
  5. Giet een paar lepels Hollandaisesaus over het gepocheerde ei.

  6. Maak eventueel een kleine inkeping in de eidooier. Dat levert een kleurrijke presentatie op.

Keywords: ei, spek, ham, ontbijt, brunch, Engeland, bacon, breakfast

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?