Reibekuchen (Kartoffelpuffer)
Galettes de pomme de terre
Reibekuchen (Kartoffelpuffer)
Description
Net als op de Weihnachtsmarkt
Reibekuchen! Heerlijk met appelmoes op de kerstmarkt! Kartoffelpuffer worden ze ook wel genoemd. De Duitsers vinden dat ze ze hebben uitgevonden. Dat vinden de Russen ook (Daar heten ze dranniki (дранники). Maar ja, daar zijn de Oekraieners het dan weer niet mee eens. Die noemen ze overigens deroeny (деруни). Och, en als we dan toch bezig zijn – het Zwitserse Rösti (klik voor recept) heeft er ook veel van weg.
Reibekuchen is vooral rond de feestdagen erg populair. Men komt het op elke Weihnachtsmarkt tegen.
Andere recepten voor uw Kerstmarkt thuis? Klik hieronder!
Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!
Ingrediënten
Voor 6-10 personen:
Keukengerei
Galettes de pomme de terre
-
Kies voor iets kruimige aardappel
-
- Schil de aardappelen en rasp ze op een rasp, röstiraffel of in de keukenmachine
- Als ze veel water loslaten – even in een theedoek laten liggen om het overtollige vocht af te vangen
- Het aardappelschaafsel kruiden naar smaak met zout en peper
-
Meel eroverheen strooien, ei toevoegen en vermengen.
-
- In een koekenpan vet verhitten en de reibekuchen als flensjes, om en om, niet te snel bakken tot ze mooi knapperig zijn
- Uit laten lekken op keukenpapier en warm houden in een oven tot al het deeg op is
- Werk wel door met het aardappeldeeg – het oxideert snel en wordt dan grauw en minder mooi om mee te werken
-
Serveertips:
Serveren met appelmoes of suikerstroop. Klaar!