Minipompoen uit de oven
Minicitrouille farcie saucisse et ses shi-take
met farce van salsiccia en geserveerd met aubergine, wokgroenten en shi-take
Minipompoen uit de oven
Ingrediënten
Keukengerei:
Instructies
-
- Koop saucijzen of, beter nog, maak ze zelf! Volg dit recept.
- Verwijder de darm
-
- Was de pompoen heel zorgvuldig
- Snij het kapje eraf
- Verwijder alle pitten
-
Vul de pompoenen met de salsicciavulling. Druk stevig aan
-
Plaats de deksels terug op de minipompoenen.
-
Plaats ze in een ovenvaste schaal
-
Fikse scheut olijfolie erover.
-
Een minuut of 60 in de oven op 180 graden tot de pompoen helemaal gaar is (ook de schil, want die eten we op.
-
Snij de aubergines in kleine partjes en zet ze op met wat olijfolie.
-
Ondertussen:
- Als ze beginnen te bruinen voegt u de gesneden shi-take toe
- breng op smaak met zout
-
- Als de paddenstoelen beginnen te kleuren voegt u de wokgroente toe
- Schep een paar keer goed om op hoog vuur
-
Sluit af met een deksel en laat 10-15 minuten gaarstoven op laag tot middelhoog vuur.
-
Serveer per persoon een minipompoentje met wat van de heerlijke groente en eventueel wat gekookte rijst. Wijn? Rosé. Klaar!