Ravioli verdi a caramella al mascarpone e guanciale
Snoepjes van groene ravioli met een vulling van ricotta en spinazie, en macarponesaus met guanciale
Ravioli verdi a caramella al mascarpone e guanciale
Description
Eigengemaakte pasta met een heerlijke vulling en een rijke saus. Echt eens proberen.
Ingrediënten
Keukengerei
Instructies
-
Guanciale snijden voor de vulling
-
Bak de guanciale mooi krokant uit.
-
Groene pasta maken
- Nu de pasta maken. Volg dit recept voor heerlijke huisgemaakte groene pasta
- Laten rusten op een koele plaats
-
Stoof de spinazie in aanhangend water gaar.
-
Laat uitlekken in een zeef. Hoe droger, hoe beter.
-
Snij de afgekoelde spinazie fijn.
-
Vermeng de ricotta met de uitgebakken guanciale, de spinazie en 50-70g geraspte parmezaanse kaas. Breng op smaak met zout (indien nodig) en een vleugje nootmuskaat.
-
Pasta uitrollen
- Rol de pasta uit met een deegroller of pastamachientje. Ongeveer 2 mm dik is ok
- Snij er vrij grote rechthoeken van, zo'n 12x8 cm
-
Leg op iedere rechthoek een bolletje vulling.
-
Ravioloni vormen
- Vouw de lange zijden van de rechthoeken naar elkaar toe
- Zorg dat alle lucht eruit is en druk de randen aan
-
- Draai er nu "snoepjes" van met een dubbele slag van de wikkel
- Deze ravioli zijn vrij groot. 3-4 per persoon is genoeg, zeker als voorgerecht (en dat is pasta, in Italië)
-
Nog meer guanciale
Snij een paar flinterdunne plakjes guanciale op de snijmachine
-
Zet ze op in een koekenpan en bak ze krokant uit.
-
Voeg de mascarpone erbij en zet op een laag vuurtje.
-
- Schep om tot de mascarpone heet is
- Voeg een eetlepel geraspte parmezaan toe voor wat extra smaak
-
Kook de pasta al dente (4 minuten zouden moeten volstaan). Als de saus wat te dik wordt kunt u deze aanlengen met een beetje van het kookwater van de pasta.
-
-
Leg de ravioli op de borden.
-
Rasp een flinke hoeveelheid parmezaan of grana padano.
-
Maak de borden af met de saus en de geraspte parmezaan