Ravioloni verdi ricotta e guanciale al sugo
Supergrote ravioli met een vulling van ricotta en spinazie, en een traditionele tomatensaus
Ravioloni verdi ricotta e guanciale al sugo
Description
Eigengemaakte pasta met een heerlijke vulling en een rijke saus. Echt eens proberen.
Ingrediënten
Keukengerei
Instructies
-
Guanciale snijden
-
Bak de guanciale mooi krokant uit.
-
Groene pasta maken
- Nu de pasta maken. Volg dit recept voor heerlijke huisgemaakte groene pasta
- Laten rusten op een koele plaats
-
Stoof de spinazie in aanhangend water gaar.
-
Laat uitlekken in een zeef. Hoe droger, hoe beter.
-
Snij de afgekoelde spinazie fijn.
-
Vermeng de ricotta met de uitgebakken guanciale, de spinazie en 50-70g geraspte parmezaanse kaas. Breng op smaak met zout (indien nodig) en een vleugje nootmuskaat.
-
Pasta uitrollen
- Rol de pasta uit met een deegroller of pastamachientje. Ongeveer 2 mm dik is ok
- Snij er vrij grote vierkanten van, zo'n 10-12 cm per kant
-
Leg op ieder vierkantje deeg een bolletje vulling.
-
Ravioloni vormen
- Vouw de punten van de vierkanten naar elkaar toe
- Sluit de verkregen driehoekjes door de randen af te rijden met een gekarteld pastawieltje en zorg ervoor dat er geen lucht in overblijft
- Laat de ravioloni rusten
- Deze ravioloni zijn groot. 3 per persoon is genoeg, zeker als voorgerecht (en dat is pasta, in Italië)
-
Zorg dat uw sugo (traditionele Italiaans tomatensaus) warm is. Zie recept.
-
Kook de ravioloni al dente (4 minuten zouden moeten volstaan).
-
Laat ze goed uitlekken en leg ze op voorverwarmde borden.
-
Maak af met de sugo en flink wat geraspte (op de rasp of in een food processor - zie filmpje) Parmezaanse kaas of grana Padano. Klaar!