Ravioloni verdi ricotta e guanciale al sugo

Supergrote ravioli met een vulling van ricotta en spinazie, en een traditionele tomatensaus
pinit

Supergrote ravioli met een vulling van ricotta en spinazie, en een traditionele tomatensaus

Ravioloni verdi ricotta e guanciale al sugo

Difficulty: Gevorderd Cook Time 4 min Rest Time 1 uur Total Time 1 uur 4 minuten
Servings: 4

Description

Eigengemaakte pasta met een heerlijke vulling en een rijke saus. Echt eens proberen.

Ingrediënten

Keukengerei

Instructies

  1. Guanciale snijden

    Snij plakken van de guanciale en snij deze vervolgens in brunoise

  2. Bak de guanciale mooi krokant uit.

  3. Groene pasta maken
  4. Stoof de spinazie in aanhangend water gaar.

  5. Laat uitlekken in een zeef. Hoe droger, hoe beter.

  6. Snij de afgekoelde spinazie fijn.

  7. Vermeng de ricotta met de uitgebakken guanciale, de spinazie en 50-70g geraspte parmezaanse kaas. Breng op smaak met zout (indien nodig) en een vleugje nootmuskaat.

  8. Pasta uitrollen
    • Rol de pasta uit met een deegroller of pastamachientje. Ongeveer 2 mm dik is ok
    • Snij er vrij grote vierkanten van, zo'n 10-12 cm per kant
  9. Leg op ieder vierkantje deeg een bolletje vulling.

  10. Ravioloni vormen
    • Vouw de punten van de vierkanten naar elkaar toe
    • Sluit de verkregen driehoekjes door de randen af te rijden met een gekarteld pastawieltje en zorg ervoor dat er geen lucht in overblijft
    • Laat de ravioloni rusten
    • Deze ravioloni zijn groot. 3 per persoon is genoeg, zeker als voorgerecht (en dat is pasta, in Italië)
    •  
  11. Zorg dat uw sugo (traditionele Italiaans tomatensaus) warm is. Zie recept.

  12. Kook de ravioloni al dente (4 minuten zouden moeten volstaan).

  13. Laat ze goed uitlekken en leg ze op voorverwarmde borden.

  14. Maak af met de sugo en flink wat geraspte (op de rasp of in een food processor - zie filmpje) Parmezaanse kaas of grana Padano. Klaar!

Keywords: pasta, emilia, ricotta, salsiccia

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?