Runderrollade uit de houtoven
Roulade de bœuf grillée au four à bois
Roulade de bœuf grillée au four à bois
Runderrollade uit de houtoven
Description
Runderrollade. De slager op de hoek maakt het in twee soorten – mager en doorregen. De magere variant wordt meestal vervaardigd van runderdeksel:
De wat vettere variant wordt regelmatig gesneden uit de borst, waar ook de brisket en klapstuk uit wordt gesneden. Wij gaan vandaag voor de magere variant.
Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!
Ingrediënten
Keukengerei:
Instructies
-
VOORBEREIDING
- Stook de houtoven op tot 200 graden
- Breng het vlees op kamertemperatuur (chambreren)
- Kruid de runderdeksel naar smaak
- Wrijf hem in met wat olijfolie
- Bind het vlees met rolladetouw. Hulp nodig? Klik hier!
-
- Leg de rollade op een bakblik
- Plaats het bakblik in de oven
- Laat de rollade tegen open vuur aanbraden
- Verwijder nu het open vuur en sluit te oven om een temperatuur te behouden tussen 180-200 graden
- Gaar de rollade in ongeveer 1 uur per kilo vlees tot een kerntemperatuur van 50-55 graden. Klaar!
- Haal de rollade uit de oven en pak hem in zilverpapier
- Laat 10 minuten rusten
-
Trancheer en serveer. U kunt van het braadvocht eventueel een mooie jus maken: opvangen-aan de kook brengen- deglaceren met rode wijn-reduceren-monteren met boter-passeren
-
Lekker met haricots verts en home fries