Gelakte rollade van varkensfilet, gevuld met appel
Helemaal zelf maken – from scratch
Gelakte rollade van varkensfilet, gevuld met appel
Ingrediënten
Groentegarnituur:
Keukengerei:
Instructies
-
Nou, eerst maar eens naar de slager voor een mooie varkensfilet. Mooi product - niet al te duur en met een subtiele smaak.
-
Snij de aardappels in partjes Volg hiervoor de instructies voor "patate al forno" .
-
- Verwarm de oven voor op 180° C
- Snij de salieblaadjes heel fijn
-
Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij in kleine blokjes (parmentier).
-
- Snij de ui zo fijn mogelijk
- Fruit de ui in 15 gram boter
- Voeg na 3 minuten de appel toe en stoof 5 minuten
-
- Maak een samenhangend geheel van het broodkruim, de melk en de salie
- Breng op smaak met zout en peper
-
Snijd de varkensfilet iets in en vouw het vlees tot een lange lap open (vlinderen).
-
- Verdeel het afgekoelde appelmengsel erover, druk het aan en laat aan beide korte kanten 5 cm vrij
- Rol het vlees op en bind het vlees met rolladetouw. Volg deze instructie
- Laat op een koele plek rusten
-
Laat 200ml appelsap indampen tot een dikke stroop overblijft (reduceren).
-
Voeg een eetlepel fijne mosterd en 50 gram boter toe.
-
Roer met een garde tot een glad geheel.
-
- Leg de rollade op een bakblik
- Wrijf hem in met wat gesmolten boter en breng op smaak met zout en peper
-
Braad de rollade 30 min lang op 180 graden.
-
Voeg nu de groenten en de aardappels toe. Als groenten kunt u kiezen voor ovengroente van verschillende soorten. Zoete aardappel is erg lekker bij dit gerecht. Ook broccoli doet het uitstekend.
-
- Braad de rollade en de garnituur nog zo'n 15-20 minuten door
- Glaceer hierbij de rollade door telkens een laagje van de gereduceerde appelstroop over het vlees te strijken met een penseel
-
- Haal de rollade uit de oven
- Bestrijk een laatste keer met wat appelstroop
- Serveer de rollade in schijven met de groentegarnituur en een paar druppels stroop. Klaar!
-
Wijntip:
Wij zouden bij het appelthema blijven. Wel zo consequent. Dus bij de koffie straks een Calvados, en bij het hoofdgerecht een mooie cider uit Normandië.