Zucchine ripassate in padella
Courgettes uit de pan
Zucchine ripassate in padella
Description
Italiaanse antipasti, wie vindt dat nou niet lekker? Deze zucchine ripassate in padella kunnen daar onderdeel van uitmaken. Maar ze worden ook vaak als bijgerecht gegeten bij het hoofdgerecht, en dan wel warm of koud.
Ingrediënten
Instructies
-
De courgettes:
Tja, het oude verhaal…als u van die lekkere grote, dikke courgettes haalt bij de supermarkt, dan krijgt u een hoop water en weinig smaak. Dit Italiaanse gerecht hoort natuurlijk gemaakt te worden van pittige, kleine zucchine die een hoop zon en weinig regen hebben gehad ,zoals op deze foto, gemaakt op de markt in Rome. Als u die kunt vinden, hoera! Neem er dan uiteraard geen 4 maar een stuk of 10.
-
Koken
- Snij de courgettes in kwarten en daarna in stukken van een halve vinger lang
- Giet een flinke scheut olijfolie in een koekenpan, voeg een heel teentje knoflook toe en laat (niet al te) heet worden
- Voeg de stukjes courgette toe
- Stoof/bak en sluit niet af om de courgettes een beetje knapperig te houden. Ze moeten hier en daar een goudbruin streepje krijgen aan de gesneden kanten, dat is al genoeg.
- Zout pas vlak voor het opdienen. Klaar!
-
Tip:
Sommigen vinden het lekker om hier gehakte peterselie overheen te strooien.