Zucchine olio e limone

Courgette als koud bijgerecht of salade
pinit

Courgettes met olie en citroen

Zucchine olio e limone

Difficulty: Gemiddeld Prep Time 5 min Cook Time 5 min Rest Time 10 min Total Time 20 minuten
Servings: 4

Description

Italiaanse antipasti, wie vindt dat nou niet lekker? Deze zucchine olio e limone, kunnen daar onderdeel van uitmaken. Maar ze worden ook vaak als bijgerecht gegeten bij het hoofdgerecht.

 

Ingrediënten

Instructies

  1. De courgettes:

    Tja, het oude verhaal…als u van die lekkere grote, dikke courgettes haalt bij de supermarkt, dan krijgt u een hoop water en weinig smaak. Dit Italiaanse gerecht hoort natuurlijk gemaakt te worden van pittige, kleine zucchine die een hoop zon en weinig regen hebben gehad ,zoals op deze foto, gemaakt op de markt in Rome. Als u die kunt vinden, hoera! Neem er dan uiteraard geen 4 maar een stuk of 10. In ons recept zijn we maar eens gegaan voor Turkse courgette. Licht van kleur en nét iets meer smaak dan van Hollandse bodem. Zie verder in het recept.

    Courgettes met fiori di zucca op de markt in Rome
  2. Koken
    • Snij de courgettes en zet ze op in ruim water zonder zout
    • Breng aan de kook 
    • Kook tot ze gaar zijn: afhankelijk van de soort is van van 2 to 5 minuten
  3. Laten schrikken
    • Giet ze snel af. Het kookwater is goed te gebruiken als basis voor brodo vegetale
    • Laat ze schrikken onder koud stromen water
  4. Giet ze opnieuw af en laat ze goed uitlekken.

  5. Leg ze in een kom of schaal en breng op smaak met zout.

  6. De olie

    Voeg olie naar behoeven toe.

    • Dan wat citroensap
    • Sommigen vinden het lekker om een schoon (niet geperst) teentje knoflook toe te voegen.
    • Even mengen, 10 minuten laten "trekken". Klaar!
Keywords: courgette, marineren,salade

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit
File under

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?