Zucchine olio e limone
Courgettes met olie en citroen
Zucchine olio e limone
Description
Italiaanse antipasti, wie vindt dat nou niet lekker? Deze zucchine olio e limone, kunnen daar onderdeel van uitmaken. Maar ze worden ook vaak als bijgerecht gegeten bij het hoofdgerecht.
Ingrediënten
Instructies
-
De courgettes:
Tja, het oude verhaal…als u van die lekkere grote, dikke courgettes haalt bij de supermarkt, dan krijgt u een hoop water en weinig smaak. Dit Italiaanse gerecht hoort natuurlijk gemaakt te worden van pittige, kleine zucchine die een hoop zon en weinig regen hebben gehad ,zoals op deze foto, gemaakt op de markt in Rome. Als u die kunt vinden, hoera! Neem er dan uiteraard geen 4 maar een stuk of 10. In ons recept zijn we maar eens gegaan voor Turkse courgette. Licht van kleur en nét iets meer smaak dan van Hollandse bodem. Zie verder in het recept.
-
Koken
- Snij de courgettes en zet ze op in ruim water zonder zout
- Breng aan de kook
- Kook tot ze gaar zijn: afhankelijk van de soort is van van 2 to 5 minuten
-
Laten schrikken
- Giet ze snel af. Het kookwater is goed te gebruiken als basis voor brodo vegetale
- Laat ze schrikken onder koud stromen water
-
Giet ze opnieuw af en laat ze goed uitlekken.
-
Leg ze in een kom of schaal en breng op smaak met zout.
-
De olie
Voeg olie naar behoeven toe.
-
- Dan wat citroensap
- Sommigen vinden het lekker om een schoon (niet geperst) teentje knoflook toe te voegen.
- Even mengen, 10 minuten laten "trekken". Klaar!