Zomerse vleessalade

Salade de viande estive
pinit
Difficulty: Gemiddeld Prep Time 12 uur Cook Time 1 uur Rest Time 12 uur Total Time 25 uren
Servings: 4

Description

Duurzaam

Vaak ben je snel geneigd in de supermarkt je hand uit te steken naar een lekker gemakkelijk kant-en-klaar potje. En toch is eigengemaakt zoveel duurzamer, lekkerder en gezonder!

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten

Keukengerei:

Instructies

  1. Het meest geschikte stuk vlees voor dit gerecht is blanke kalfsmuis.

  2. MARINEREN

    Leg de runder- of kalfsmuis in een niet al te ruime bak.

    • Voeg witte wijn, de selderijstengel (in blokjes gesneden) de laurierblaadjes de kruidnagels en de salie toe
    • Bedek de schaal met huishoudfolie en plaats in de koelkast om minstens 12 uur te marineren
  3. FILTEREN

    • Breng de muis nu over in een pan
    • Zeef de marinade en voeg deze toe aan het vlees
  4. KOKEN

    Voeg water toe om het vlees volledig onder vloeistof te hebben staan

    • Zout het vocht
    • Breng aan de kook
    • Kook een uur lang
  5. AFKOELEN

    • Haal het vlees uit de pan en bewaar een paar pollepels vol gezeefd kookvocht
    • Breng het vlees terug naar kamertemperatuur en zet het daarna een uur in de koelkast om stevig te worden
  6. Snij het vlees in plakken (trancheren)...

  7. ...en dan in reepjes (en batonnet)...

  8. ...en dan in blokjes (parmentier).

  9. Dot mayonaise erbij (klik voor recept)…

  10. Een paar fijngehakte zure augurkjes...

  11. ...en wat kappertjes.

  12. Even op smaak brengen met zout en peper en goed vermengen. Klaar! De rest is een kwestie van geduld – de salade zou nu eigenijk een dag in de koelkast moeten blijven om nog smeuïger en smakelijker te worden maar ja, wie houdt dat nou vol…?

Keywords: escalope, escaloppe, scaloppina, mius, muis, mayonaise

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?