Zomerse vleessalade
Salade de viande estive
Zomerse vleessalade
Ingrediënten
Keukengerei:
Instructies
-
Het meest geschikte stuk vlees voor dit gerecht is blanke kalfsmuis.
-
MARINEREN
Leg de runder- of kalfsmuis in een niet al te ruime bak.
-
- Voeg witte wijn, de selderijstengel (in blokjes gesneden) de laurierblaadjes de kruidnagels en de salie toe
- Bedek de schaal met huishoudfolie en plaats in de koelkast om minstens 12 uur te marineren
-
FILTEREN
- Breng de muis nu over in een pan
- Zeef de marinade en voeg deze toe aan het vlees
-
KOKEN
Voeg water toe om het vlees volledig onder vloeistof te hebben staan
-
- Zout het vocht
- Breng aan de kook
- Kook een uur lang
-
AFKOELEN
- Haal het vlees uit de pan en bewaar een paar pollepels vol gezeefd kookvocht
- Breng het vlees terug naar kamertemperatuur en zet het daarna een uur in de koelkast om stevig te worden
-
Snij het vlees in plakken (trancheren)...
-
...en dan in reepjes (en batonnet)...
-
...en dan in blokjes (parmentier).
-
Dot mayonaise erbij (klik voor recept)…
-
Een paar fijngehakte zure augurkjes...
-
...en wat kappertjes.
-
Even op smaak brengen met zout en peper en goed vermengen. Klaar! De rest is een kwestie van geduld – de salade zou nu eigenijk een dag in de koelkast moeten blijven om nog smeuïger en smakelijker te worden maar ja, wie houdt dat nou vol…?