Zelfgemaakte Midden-Oosterse lamssaucijs
Zelfgemaakte Midden-Oosterse lamssaucijs
Description
Voor de gevorderde kookgekken onder ons die het punt hebben bereikt waarop men zelf worst gaat maken. Runderdarm (for obvious reasons), gehaktmolen, de lekkerste ingrediënten en veel inspiratie. De rest gaat eigenlijk vanzelf. Worst maken is eigenlijk geeneens zo heel erg moeilijk. Het is wel een hoop werk en de keuken moet na de "worstfabricatie" wel eventjes grondig worden opgeruimd, zeker met deze, nogal vette, lamssaucijs....
Deze worst vindt zijn inspiratie in de Turkse keuken. We beginnen eigenlijk gewoon met darm en adana kebab (klik voor recept). De rest wijst zich vanzelf. De rode biet zorgt voor een zekere 'légeresse", ondersteunt de licht grondige smaak van de lever en biedt extra kleur. De koriander rondt de smaak mooi harmonisch af. Experimenteer zelf met andere smaakcombinaties.
Voor een kilo worst:
Keukengerei
Instructies
-
Voorbereiding:
- Maak een mooi beslag voor adana kebab (zie recept)
- Laat goed afkoelen in de koelkast (uurtje of 2)
-
Plaats de darm op de worstvuller.
-
Draai de adanakebabvulling door.
-
Vang op in een kom.
-
Kies een handzame maat en verdeel de saucijzen door de darm om en om in tegengestelde richting een paar slagen te draaien. Klaar!
-
Serveertip:
Bakken in olijfolie, minuutje of 12. Let op - het is belangrijk dat de darm heel blijft. Deze lamssaucijs verliest anders teveel vocht (vet) en wordt erg droog.