Zelf gedraaid rundergehakt
Zelf gehakt draaien is supersimpel, met een gehaktmolen of een keukenmachine met gehaktmolen. Het belangrijke is de keuze van uw vlees. Het kan met allerlei soorten. In dit recept draaien we kalfsgehakt van snippers. U ziet echter ook een hele lijst andere snitten vlees waar het ook mee kan. U kunt verschillende soorten vlees gebruiken (zie ingrediëntenlijst). Snippers zijn het voordeligste. Gaat u voor andere snitten, zorg dan voor een verhouding tussen vlees en vet van 70/30%.
NB: Zorg voor een koude vleesmolen. Leg desnoods de onderdelen een tijd lang in de koelkast of in ijswater. Hoe koeler de apparatuur en uw vlees, des te mooier wordt uw gehakt.
[caption id="attachment_1566" align="aligncenter" width="591"] Vleesmolen - gehaktmolen[/caption]Vermaal het vlees. U kunt het gehakt op verschillende diameters malen (3-5mm is wel doorgaans de maat). Ligt aan uzelf en wat u met het gehakt van plan bent. Voor een wat lossere structuur en wat meer “bite” maalt u het vlees 1 keer. Wilt u malser gehakt, dan kunt u twee keer malen. Klaar!
Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!