Zelf gedraaid hamburgervlees

pinit

Zelf gedraaid hamburgervlees

Difficulty: Gemiddeld Prep Time 10 min Total Time 10 minuten

Description

Zelf gehakt draaien is supersimpel, met een gehaktmolen of een keukenmachine met gehaktmolen. Het belangrijke is de keuze van uw vlees. Het kan met allerlei soorten. U kunt verschillende soorten vlees gebruiken. Rundersnippers zijn het voordeligste, maar niet elke slager heeft ze. Zorg voor een verhouding tussen vlees en vet van 80%/20% voor een wat stevigere burger, en 90%/10% voor een wat rullere, die beter (medium) rare te bakken is.

NB: Zorg voor een koude vleesmolen. Leg desnoods de onderdelen een tijd lang in de koelkast of in ijswater. Hoe koeler de apparatuur en uw vlees, des te mooier wordt uw gehakt.

Voor 1 kilo:

Keukengerei:

Instructies

  1. Snij de stukken vlees die u gaat vermalen op maat zodat ze in uw machine passen.

    • Leg de stukken vlees op het blad van de vleesmolen
    • Vermaal het vlees. U kunt het gehakt op verschillende diameters malen (3-5mm is wel doorgaans de maat). Ligt aan uzelf en wat u met het gehakt van plan bent. Voor een wat lossere structuur en wat meer “bite” maalt u het vlees 1 keer. Wilt u malser gehakt, dan kunt u twee keer malen. Klaar!
Keywords: gehakt, minced meat, hamburger

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?