Zeebaars met spinazie en gember-koriandersaus
Loup de mer aux épinards, sauce gingembre et coriandre


Zeebaars met spinazie en gember-koriandersaus
Ingrediënten
Instructies
-
VOORBEREIDING
Was de spinazie en kook deze een aantal minuten. Goed uit laten lekken.
-
- Borstel of was de cantharellen zorgvuldig
- Kook ze 2 minuten in zout water en laat ze uitlekken
-
BEREIDING
- Snijd de beide gembersoorten in minuscule blokjes
- Maak wat olie heet in een koekenpan
- Doe de gember erbij en laat even zweten (glaceren)
- Blus af met witte wijn (deglaceren)
- Laat indampen tot de helft
- Voeg daarna de visfumet (klik voor recept) toe
- Breng aan de kook en laat weer indampen tot de helf
- Giet het geheel door een zeef en zet de gember apart
-
- Schep nu de Mascarpone door het vocht en breng opnieuw aan de kook
- Laat indampen tot u een mooie, iets stroperige consistentie krijgt
- Breng op smaak met zout en peper
- Voeg nu de gember en de verse koriander toe
-
- Doe een beetje boter en een beetje olie in een koekenpan
- Zodra de boter schuimt, bakt u de zeebaars op hoog vuur op de huid
- Na ongeveer 2 minuten is de zeebaars gaar
- Maak ondertussen de spinazie en de cantharellen af door ze in afzonderlijke pannen warm te maken met een klontje boter
- Warm de saus even op au bain marie
-
SERVEERTIP
Dresseer de saus op een diep bord en leg de zeebaarsfilet er overheen. Garneer af met de cantharellen. Klaar!
-
WIJNTIP
Gember is een sterk overheersende smaak. Wij raden u daarom aan bij dit gerecht een mooie Champagne te drinken. Elegante witte Bourgognes zoals een Chablis of een Mâcon passen ook uitstekend. U kunt ook eens proberen deze dis te combineren met een zoete (dessert)wijn.