Zeebaars met spinazie en gember-koriandersaus

Loup de mer aux épinards, sauce gingembre et coriandre
pinit

Zeebaars met spinazie en gember-koriandersaus

Difficulty: Gemiddeld Prep Time 10 min Cook Time 4 min Total Time 14 minuten
Servings: 4

Description

Een opmerkelijk recept dat ontstaat met een Franse nonchalance en uitmondt in een even zo Franse wispelturigheid. Een prachtige combinatie van zilt en zoet, romig en scherp. Echt een aanrader.

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten

Instructies

  1. VOORBEREIDING

    Was de spinazie en kook deze een aantal minuten. Goed uit laten lekken.

    • Borstel of was de cantharellen zorgvuldig
    • Kook ze 2 minuten in zout water en laat ze uitlekken
  2. BEREIDING

    • Snijd de beide gembersoorten in minuscule blokjes
    • Maak wat olie heet in een koekenpan
    • Doe de gember erbij en laat even zweten (glaceren)
    • Blus af met witte wijn (deglaceren)
    • Laat indampen tot de helft
    • Voeg daarna de visfumet (klik voor recept) toe
    • Breng aan de kook en laat weer indampen tot de helf
    • Giet het geheel door een zeef en zet de gember apart
    • Schep nu de Mascarpone door het vocht en breng opnieuw aan de kook
    • Laat indampen tot u een mooie, iets stroperige consistentie krijgt
    • Breng op smaak met zout en peper
    • Voeg nu de gember en de verse koriander toe
    • Doe een beetje boter en een beetje olie in een koekenpan
    • Zodra de boter schuimt, bakt u de zeebaars op hoog vuur op de huid
    • Na ongeveer 2 minuten is de zeebaars gaar
    • Maak ondertussen de spinazie en de cantharellen af door ze in afzonderlijke pannen warm te maken met een klontje boter
    • Warm de saus even op au bain marie
  3. SERVEERTIP

    Dresseer de saus op een diep bord en leg de zeebaarsfilet er overheen. Garneer af met de cantharellen. Klaar!

  4. WIJNTIP

    Gember is een sterk overheersende smaak. Wij raden u daarom aan bij dit gerecht een mooie Champagne te drinken. Elegante witte Bourgognes zoals een Chablis of een Mâcon passen ook uitstekend. U kunt ook eens proberen deze dis te combineren met een zoete (dessert)wijn.

Culinarius.nl RECEPTEN UIT DE HELE WERELD

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?