Zalm op de huid met wokgroente
Lekker en niet moeilijk
Zalm op de huid met wokgroente
Ingrediënten
Garnituur:
Keukengerei:
Instructions
-
BRENG DE ZALM OP KAMERTEMPERATUUR
- Zorg ervoor dat de zalm niet te koud is
- Kruid hem naar smaak. Wrijf in met (een heel klein beetje) knoflook en olijfolie
-
Maak een mooie samenstelling van groente om te wokken.
-
Bereid een hete barbecue of grillplaat voor.
-
WOK DE GROENTE, GRILL DE ZALM
Wok de groente zoals u gewend bent. Maak de groente aan met wat ketjap manis, dat past er fantastisch bij.
-
- Leg ondertussen de zalm op de huid op een gloeiend hete grill en grill een paar minuten. Eventueel op een visroostertje. De huid wordt zwart – dat geeft niets, de huid wordt immers niet opgegeten
- Grill de andere zijden van de grill heel snel. De zalm is het lekkerst als hij binnenin nét een beetje doorzichtig oranje is. Als u het ongemakkelijk vindt de vis op de andere zijden te grillen (dat vergt handigheid) kunt u de vis ook naar een minder heet gedeelte van de grill verplaatsen en even laten garen, bijvoorbeeld onder een cloche of een stuk aluminiumfolie. Klaar!
-
WIJNTIP
Een mooie fruitige witte wijn. Een Pinot Blanc of Riesling uit de Elzas, een Montlouis of Pouilly Fumé uit de Loirestreek, een Ladoix, een Savigny-Lès-Beaune….top!