Zalm op de huid met wokgroente

Lekker en niet moeilijk
pinit

Zalm op de huid met wokgroente

Difficulty: Beginner Prep Time 5 min Cook Time 6 min Total Time 11 minuten
Servings: 4

Description

Zalm van de grill is heerlijk. Het kan op de barbecue, het kan op uw fornuis op een grillplaat of op een grillpan. Zalm grillen op de huid: een lust voor het oog, een wereld aan smaakbeleving!

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten

Garnituur:

Keukengerei:

Instructions

  1. BRENG DE ZALM OP KAMERTEMPERATUUR

    • Zorg ervoor dat de zalm niet te koud is
    • Kruid hem naar smaak. Wrijf in met (een heel klein beetje) knoflook en olijfolie
  2. Maak een mooie samenstelling van groente om te wokken.

  3. Bereid een hete barbecue of grillplaat voor.

  4. WOK DE GROENTE, GRILL DE ZALM

    Wok de groente zoals u gewend bent. Maak de groente aan met wat ketjap manis, dat past er fantastisch bij. 

    • Leg ondertussen de zalm op de huid op een gloeiend hete grill en grill een paar minuten. Eventueel op een visroostertje. De huid wordt zwart – dat geeft niets, de huid wordt immers niet opgegeten
    • Grill de andere zijden van de grill heel snel. De zalm is het lekkerst als hij binnenin nét een beetje doorzichtig oranje is. Als u het ongemakkelijk vindt de vis op de andere zijden te grillen (dat vergt handigheid) kunt u de vis ook naar een minder heet gedeelte van de grill verplaatsen en even laten garen, bijvoorbeeld onder een cloche of een stuk aluminiumfolie. Klaar!
  5. WIJNTIP

    Een mooie fruitige witte wijn. Een Pinot Blanc of Riesling uit de Elzas, een Montlouis of Pouilly Fumé uit de Loirestreek, een Ladoix, een Savigny-Lès-Beaune….top!

Keywords: zalm, rooster, barbecue

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?