Fagioli di Lima e cuori di sedano

Haricots de Lima à l'Italienne
pinit

Witte limabonen op zijn Italiaans

Fagioli di Lima e cuori di sedano

Difficulty: Gemiddeld Cook Time 2 uur Rest Time 12 uur Total Time 14 uren
Servings: 4

Description

Fagioli bianchi Lima e cuori di sedano

Grote witte bonen met wat zout, wat goede olijfolie, een tikkie balsamico en rauwe bleekselderij. Meer is het niet, maar het is heerlijk. Het is een “contorno”, een bijgerecht. Het wordt koud geserveerd bij het hoofdgerecht.

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

 

Ingrediënten

Instructies

    • Bonen een nacht van tevoren op water zetten
    • Water afgieten
    • Bonen goed gaar koken in (vers) zout water
    • Goed laten uitlekken
    • Laten afkoelen
    • Selderij schoonmaken en overlangs doorsnijden, blad verwijderen
    • Stengel in kleine schijfjes snijden en toevoegen
  1. Afgekoelde bonen aanmaken met aceto balsamico… 

  2. …een goede extra vergine olijfolie….

  3. …en even goed door elkaar halen. Klaar!

Keywords: borlotti, bonen, marineren, salade

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit
File under

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?