Fagioli di Lima e cuori di sedano
Haricots de Lima à l'Italienne
Witte limabonen op zijn Italiaans
Fagioli di Lima e cuori di sedano
Description
Fagioli bianchi Lima e cuori di sedano
Grote witte bonen met wat zout, wat goede olijfolie, een tikkie balsamico en rauwe bleekselderij. Meer is het niet, maar het is heerlijk. Het is een “contorno”, een bijgerecht. Het wordt koud geserveerd bij het hoofdgerecht.
Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!
Ingrediënten
Instructies
-
- Bonen een nacht van tevoren op water zetten
- Water afgieten
- Bonen goed gaar koken in (vers) zout water
- Goed laten uitlekken
- Laten afkoelen
-
- Selderij schoonmaken en overlangs doorsnijden, blad verwijderen
- Stengel in kleine schijfjes snijden en toevoegen
-
Afgekoelde bonen aanmaken met aceto balsamico…
-
…een goede extra vergine olijfolie….
-
…en even goed door elkaar halen. Klaar!