Wishbone of côte à l’os van de grill
Côte à l’os grillée au feu de bois


Wishbone of côte à l’os van de grill
Ingrediënten
Keukengerei:
Instructies
-
- Kook de aardappels nét niet beetgaar
- Giet af en houd apart
- Zorg voor een hete grill
- Laat het vlees ondertussen chambreren
- Smeer het in met olijfolie
- Knijp er (flik want) knoflook overheen
- Leg het vlees op de grill
-
- Draai het vlees na 4 minuten om
- Leg een paar takken rozemarijn in het vuur om de rook door het vlees te laten trekken
- Leg de aardappelen op de grill
- Na 4-5 minuten is uw vlees op de juiste kerntemperatuur
-
- Bestrooi het vlees rijkelijk met grof zeezout
- Haal het van het vuur en laat 5 minuten rusten voor u serveert, eventueel bedekt met aluminiumfolie. Klaar!
-
SERVEERTIP
Leg de wishbones op een paar leistenen platen of houten snijborden, voor wat extra “Western Touch”. Serveer er coleslaw en home fries of french fries bij.
-
WIJNTIP
Tja....noem je het een "wishbone", dan raden we een Miller, Budweiser, Coors, of enig ander Amerikaans biertje aan. Gaan we voor de benaming "côte à l’os", dan zit je toch al gauw in de richting van een lekker fris rood landwijntje uit Frankrijk. Deze bijvoorbeeld.