Wishbone of côte à l’os van de grill

Côte à l’os grillée au feu de bois
pinit

Wishbone of côte à l’os van de grill

Difficulty: Beginner Prep Time 10 min Cook Time 15 min Rest Time 5 min Total Time 30 minuten
Servings: 4

Description

Mooie côte à l’os op de grill simpel en lekker.

Heerlijk BBQ-gerecht voor stevige eters en doorgewinterde vleeskenners.

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten

Keukengerei:

Instructies

    • Kook de aardappels nét niet beetgaar
    • Giet af en houd apart
    • Zorg voor een hete grill
    • Laat het vlees ondertussen chambreren
    • Smeer het in met olijfolie
    • Knijp er (flik want) knoflook overheen
    • Leg het vlees op de grill
    • Draai het vlees na 4 minuten om
    • Leg een paar takken rozemarijn in het vuur om de rook door het vlees te laten trekken
    • Leg de aardappelen op de grill
    • Na 4-5 minuten is uw vlees op de juiste kerntemperatuur
    • Bestrooi het vlees rijkelijk met grof zeezout
    • Haal het van het vuur en laat 5 minuten rusten voor u serveert, eventueel bedekt met aluminiumfolie. Klaar!
  1. SERVEERTIP

    Leg de wishbones op een paar leistenen platen of houten snijborden, voor wat extra “Western Touch”. Serveer er coleslaw en home fries of french fries bij.

  2. WIJNTIP

    Tja....noem je het een "wishbone", dan raden we een Miller, Budweiser, Coors, of enig ander Amerikaans biertje aan. Gaan we voor de benaming "côte à l’os", dan zit je toch al gauw in de richting van een lekker fris rood landwijntje uit Frankrijk. Deze bijvoorbeeld.

    wijntip rode wijn
Keywords: loin, entrecote, strip, veal, wishbone

Culinarius.nl RECEPTEN UIT DE HELE WERELD

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?