Print opties

Vlierbloesemwater

Cooking Method
Cuisine ,
Difficulty Beginner
Tijd
Prep Time: 1 uur Cook Time: 40 min Rest Time: 6 uur Total Time: 7 uren 40 minuten
Beschrijving

Heerlijk verfrissend

Van de vlierbes wordt jam, vruchtensap en vlierbessenjenever gemaakt. Van de bloesem wordt een infusie getrokken, die ook ingekookt kan worden tot siroop (klik voor recept) (Eng. Elderflower Cordial, Zw. Fläderblomssaft). Sommige Noord-Amerikaanse Indianenstammen eten de bloesem gefrituurd. U kunt van verse vlierbloesem zelf heerlijk verfrissend vlierbloesemwater maken. Wilt eu er wat langer mee kunnen doen? Kies dan voor vlierbloesemsiroop (klik voor recept).

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

       

Voor 2 liter
  • 10 schermen kilogram vlier(bes)bloesem
  • 2 liters water
Instructies
  1. Vlierbloesem

    Het is heel simpel: ga de natuur in, pluk een stuk of 10 schermen van de vlierbloesem. Spoel ze even af en voeg er 2 liter koud water aan toe. Laat een uur of twee minsten in de koelkast staan. Klaar!

Keywords: sap, concentraat, persen, frisdrank, plukken

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!