Barramundifilet “al cartoccio”
Recept met een ster
Barramundifilet “al cartoccio”
Description
‘Al cartoccio’
“Al cartoccio” is een bereidingswijze die in Italië regelmatig wordt gebezigd, vooral met vis en pasta. De Franse keukenterm voor deze methode is “en papillotte”, het garen van een verpakt product met weinig vloeistof, in een omhulsel van bijvoorbeeld vetvrij papier of aluminiumfolie, waardoor er nauwelijks verlies van smaak, geur, vocht, vitaminen en mineralen optreedt. De techniek wordt zowel met een oven (bij een oventemperatuur van rond de 175 °C) als met een barbecue toegepast. Bij deze laatste wordt het product vaak onder de gloeiende as van de grill bedolven.
In principe kan dit gerecht natuurlijk met allerlei vissoorten worden bereid. Deze keer: barramundi (Lates calcarifer) - een kweekvis die door middel van aquacultuur in Australië, India, Indonesië, Thailand, Vietnam, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en, sinds kort, ook in Nederland wordt geproduceerd. Het vlees is wit en bevat vrij weinig graten. Makkelijk om mee te werken dus. Wel zaak om even stil te staan bij de herkomst. Zo'n Indonesische heeft een enorme co2-afdruk en da's nergens voor nodig.
Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!
Ingrediënten
Keukengerei:
Instructies
-
Leg alle ingrediënten klaar.
-
- Leg 2 stukken aluminiumfolie klaar
- Eminceer de knoflook, de paprika, de lime en de citroenLeg op ieder stuk een filet en verdeel de ander bestanddelen evenredig
- Breng op smaak met zout en sluit af met een flinke scheut olie
-
Uw visfilet is klaar om tot papillotte te worden gevouwen.
-
Vouw eerst de lange kanten naar elkaar en rol de bovenkant een aantal keren om zodat deze hermetisch sluit.
-
Vouw nu de korte kanten naar elkaar toe. Sluit de uiteinden ook hier goed af.
-
Dit zijn uw twee papillotten.
-
Zorg voor een gloeiend hete barbecue.
-
Leg ze op de houtskoolgrill en bak ze 3 minuten per zijde. Klaar!
-
SERVEERTIP
Serveer de filets in hun papillotte, maak deze alleen wel even open (zie afbeelding). Als bijgerecht raden wij deze heerlijke risotto van visbouillon aan (risotto al brodo di pesce – klik hier voor het recept)
-
Een strakke witte wijn.