Risotto al brodo di pesce
Risotto van visbouillon
Risotto al brodo di pesce
Description
Ook als voor- of bijgerecht!
Een mooie risotto die u zowel apart kunt serveren als garnituur bij tal van visgerechten zoals deze prachtige hele zalm "en papillotte" of visfilets "en papillotte" op de grill.
Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!
Ingrediënten
Keukengerei:
Instructies
-
Maak een mooie visbouillon (klik voor het recept)
-
Voorbereiding
Snij de rode paprika stoof deze op laag vuur met de fijn gesnipperde sjalot in wat olie, tot de sjalotsnippers doorzichtig worden.
-
Voeg nu de rijst toe.
-
Laat hem al roerend even op smaak komen. De rijst moet een klein beetje glazig worden aan de buitenkant.
-
Voeg de wijn toe (deglaceren) en laat indampen tot de helft (reduceren).
-
Nu langzaam laten koken, al roerend, en steeds een beetje visfumet toevoegen om de risotto smeuïg te houden, maar niet te nat.
-
Als de rijst beetgaar is even een klontje ijskoude boter door de risotto roeren (mantecare). Nu kunt u hem op smaak brengen met wat zout (en eventueel peper) en een paar druppels citroensap. Klaar!
-
SERVEERTIP
Dompel wat zeekraal in kokend water en giet het na een minuutje af. Dit kan uw risotto prima vergezellen.