Print opties

Snoekbaarsfilet met beurre blanc

Recept met een ster uit de Franse keuken

Cooking Method ,
Cuisine ,
Courses ,
Difficulty Gevorderd
Tijd
Prep Time: 3 min Cook Time: 5 min Total Time: 8 minuten
Beschrijving

Heerlijk, snel en simpel recept met een traditionele beurre blanc. Misschien voor sommigen aan de zware kant, maar bij vis is het WEL een supersausje!!

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten
  • 4 x 150g grammen snoekbaarsfilet
  • 200 milliliters beurre blanc (zie recept)
  • 50 grammen geklaarde boter
  • zout en witte peper (naar smaak)
Instructies
  1. Wij hebben dit gerechtje gemaakt met snoekbaarsfilet. U zou ook eens zeebaars, zeewolf of heilbot kunnen proberen natuurlijk. Ook kabeljauw zou prima kunnen.

    Bereiding:

    Maak een beurre blanc volgens ons basisrecept en hou deze au-bain-marie warm.

  2. Bak in een heel klein beetje gloeiend hete geklaarde boter de visfilets om en om in een koekenpan. Niet te gaar laten worden. Klaar!

  3. Serveer met de beurre blanc.

  4. Wijntip:wijntip witte wijn

    Er is een wijn die er als het ware voor geboren is dit gerecht te vergezellen: Witte Sancerre. En dan een wijn van de Silex-kant van de berg. Een Sancerre van de wijngaard “La Chatellenie” van Joseph Mellot zou een uitstekende keus zijn. De Sancerres met een kalkhoudende grond zijn net iets te zuur voor de combinatie met de botersaus.

Keywords: beurre boter, saus,

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!