Snoekbaarsfilet met beurre blanc

Filet de sandre au beurre blanc
pinit

Recept met een ster uit de Franse keuken

Snoekbaarsfilet met beurre blanc

Difficulty: Gevorderd Prep Time 3 min Cook Time 5 min Total Time 8 minuten

Description

Heerlijk, snel en simpel recept met een traditionele beurre blanc. Misschien voor sommigen aan de zware kant, maar bij vis is het WEL een supersausje!!

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten

Instructies

  1. Wij hebben dit gerechtje gemaakt met snoekbaarsfilet. U zou ook eens zeebaars, zeewolf of heilbot kunnen proberen natuurlijk. Ook kabeljauw zou prima kunnen.

    Bereiding:

    Maak een beurre blanc volgens ons basisrecept en hou deze au-bain-marie warm.

  2. Bak in een heel klein beetje gloeiend hete geklaarde boter de visfilets om en om in een koekenpan. Niet te gaar laten worden. Klaar!

  3. Serveer met de beurre blanc.

  4. Wijntip:

    Er is een wijn die er als het ware voor geboren is dit gerecht te vergezellen: Witte Sancerre. En dan een wijn van de Silex-kant van de berg. Een Sancerre van de wijngaard “La Chatellenie” van Joseph Mellot zou een uitstekende keus zijn. De Sancerres met een kalkhoudende grond zijn net iets te zuur voor de combinatie met de botersaus.

    wijntip witte wijn
Keywords: beurre boter, saus,

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?