Oiseau sans tête de bœuf au feu de bois
Kan prima!
Vinken, er zijn er verschillende. Ze komen ook in andere keukens voor. In de Provence heten ze “leeuweriken zonder kop” (alouettes sans tête), bij de Walen en ook in sommige delen van Vlaanderen “vogel zonder kop” (oiseaux sans tête). Het idee om vlees opgerold te serveren, al dan niet met een vulling, vinden we ook terug in bij de Italianen (involtini). In andere keukens zit er geen vlees maar bijvoorbeeld kool of deeg aan de buitenkant zoals in de Slavische keuken (koolrolletjes – zie recept), de Italiaanse (cannelloni) en natuurlijk de Aziatische (loempia).
Van vinken wordt vaak beweerd dat het traditionele Hollandse kost is en ze daarom op traditionele Hollandse wijze dienen te worden bereid. Onzin natuurlijk. Gooi ze maar eens op de barbecue, zoals in dit recept!
Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!
Een frisse witte wijn zonder al te veel pretenties. Een Custoza uit het gebied rond het Gardameer, bijvoorbeeld. Of een strakke Falanghina uit Lazio.
Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!