Print opties

Venkel van de grill

Fenouil grillé

Cooking Method ,
Cuisine
Courses
Difficulty Gemiddeld
Tijd
Prep Time: 30 min Cook Time: 2 uur Total Time: 2 uren 30 minuten
Servings 4
Beschrijving

Lekker stukje venkel als bijgerecht bij een mooie stoofschotel of als vegetarisch hoofdgerecht. Lekker gegrild en daarna gestoofd.

Ingrediënten
  • 1 stronk venkel
  • 1 flinke scheut olijfolie
  • zout (naar smaak)
  • Keukengerei:
  • ovenschaal
  • grillplaat (of BBQ)
  • oven
  • Aluminiumfolie
Fenouil grillé
    • Maak de venkelstronk schoon en snij de groene stukken eraf
    • Snij de stronk in vier gelijke parten
    • Smeer in met olijfolie
    • Leg ze op een gloeiend hete grillplaat of barbecue en rooster ze rondom
    • Als de venkel een mooi kleurtje heeft mogen de stukken in een ovenschaal
    • Breng op smaak met zout
    • Sluit af met zilverpapier
    • Plaats in de oven op 180 graden
    • Stoof gaar in +/- 30 minuten. Klaar!
Keywords: venkel

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!