Velouté de choux blanc et patates
Velouté van wittekool en aardappel

Velouté van wittekool en aardappel

Velouté de choux blanc et patates
Description
Pureesoep voor een speciale gelegenheid
Velouté. Weer zo’n typische keukenterm uit de Franse gastronomie. “Gefluweeld” betekent het en dan krijg je ook meteen een beeld – een fluweelzachte, gebonden soep. En…zoals vaker met de Franse Haute Cuisine, een hoop mooie termen maar het klaarmaken is zo simpel als wat.
Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!
Ingrediënten
Keukengerei:
Instructies
-
Bereiding:
- Maak de kool schoon en snij hem in stukken
- Doe de kool in een pan
-
- Voeg brodo vegetale (groentebouillon - klik voor recept) toe tot de kool onder staat
- Laat de kool gaar worden in de groentebouillon, ongeveer 25 minuten
-
- Snij de ui en de aardappels parmentier (zie afbeelding) en voeg ze toe aan de bouillon. Voeg eventueel nog wat meer bouillon toe
- Laat 35 minuten koken op zacht vuur
-
Bak ondertussen een paar flinke stukken filodeeg in de oven goudbruin.
-
Pureer de soep met een staafmixer en zeef. Klaar!
-
Serveertip:
- Serveer in kleine kopjes waarvan u de rand even nat heeft gemaakt en vervolgens in kummel heeft gedoopt
- Serveer met een stukje filodeeg