Velouté de choux blanc et patates

Velouté van wittekool en aardappel
pinit

Velouté van wittekool en aardappel

Velouté de choux blanc et patates

Difficulty: Gemiddeld Prep Time 10 min Cook Time 25 min Total Time 35 minuten
Servings: 4

Description

Pureesoep voor een speciale gelegenheid

Velouté. Weer zo’n typische keukenterm uit de Franse gastronomie. “Gefluweeld” betekent het en dan krijg je ook meteen een beeld – een fluweelzachte, gebonden  soep. En…zoals vaker met de Franse Haute Cuisine, een hoop mooie termen maar het klaarmaken is zo simpel als wat.

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten

Keukengerei:

Instructies

  1. Bereiding:

    •  Maak de kool schoon en snij hem in stukken
    • Doe de kool in een pan
    • Snij de ui en de aardappels parmentier (zie afbeelding) en voeg ze toe aan de bouillon. Voeg eventueel nog wat meer bouillon toe
    • Laat 35 minuten koken op zacht vuur
    Parmentier
  2. Bak ondertussen een paar flinke stukken filodeeg in de oven goudbruin.

  3. Pureer de soep met een staafmixer en zeef. Klaar!

  4. Serveertip:

    • Serveer in kleine kopjes waarvan u de rand even nat heeft gemaakt en vervolgens in kummel heeft gedoopt
    • Serveer met een stukje filodeeg

Culinarius.nl RECEPTEN UIT DE HELE WERELD

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?