Vegan groenteroll met filodeeg
Crunchy vegan vegetable roll
Vegan groenteroll met filodeeg
Ingrediënten
De roll
De saus
Keukengerei:
Instructies
-
Kook de groenten:
- Snij de wortel, selderijknol, courgette en aardappel in blokjes van +/- 1 x 1 x 1 cm
- Kook de groenten behalve de courgette in water zonder zout tot deze beetgaar zijn. De ene groente doet er langer over dan de ander dus bouw het langzaam op om gelijk uit te komen: aardappel, dan wortel, dan selderijknol, dan broccoli, dan bloemkool, iedere keer met ongeveer 2 minuten interval.
- Giet de groenten af en laat goed uitlekken. Het kookvocht kunt u gebruiken voor brodo vegetale (zie recept)
-
Prepareer het filodeeg:
- Leg twee vellen filodeeg naast elkaar op een droge werkplek
- Wrijf de vellen aan 1 kant in met vloeibare margarine
- Leg op ieder vel een tweede vel
- Smeer dit ook weer in
- Leg een derde vel over het tweede vel. U heeft nu twee stapeltjes van drie vellen elk
-
Vullen en vouwen:
- Leg op het midden van de twee stapels deegvellen evenveel van de gekookte groenten
- Bestrooi de groentevulling met zout en ras-el-hanout
- Vouw de zijkanten van de deegvellen (drie lagen tegelijk) over de groentevulling
- Sla de onderkant van de deegvellen over de groentevulling
- Rol nu het geheel op als een wrap
- Plaats in de oven op 180 graden
-
- Bak de rolls 25 minuten tot ze mooi knapperig en goudbruin zijn
- Haal ze uit de oven en laat ze even rusten
-
Maak ondertussen de saus:
- Stoof de courgette met wat zout, een teentje knoflook uit de pers, de gehakte peterselie en dille in olijfolie tot de courgettestukjes mooi zacht zijn
- Laat even afkoelen en voeg de yoghurt toe
- Breng op smaak met zout
-
Nu kunt u de rolls in hun geheel, in stukken of schijven serveren met de saus.