Varkenssnippers met ratatouille en zilvervliesrijst

Porc et ratatouille
pinit

Porc et ratatouille

Varkenssnippers met ratatouille en zilvervliesrijst

Difficulty: Gemiddeld
Servings: 4

Description

Vegetarische variant: vervang de varkenssnippers met een vleesvervanger!

Varkenssnippers
Wij hebben voor dit recept gekozen voor varkenssnippers. Voordelig en en lekker makkelijk in gebruik. Varkenssnippers zijn stukjes die bij de slager overblijven bij het dagelijks bijsnijden van varkenskarbonades, varkenshaas, varkensfilet, varkensoesters en ga zo maar door. Uitermate geschikt om zelf varkensgehakt (klik voor recept) en half-om-half gehakt (klik voor recept) van te draaien. 

Behalve voor gehakt zijn varkenssnippers natuurlijk ook uitermate geschikt voor bouillon. 

In het recept ziet u ook andere mogelijkheden (zie ingrediëntenlijst). Wij raden u aan toch voor vlees te gaan met hier en daar een vetrandje, tenzij u daar pertinent niet van houdt. Maar, zoals gezegd - wilt u matigen met vlees, gebruik dan een vleesvervanger. Ook heerlijk, en wel zo goed voor het milieu.

Ratatouille

In het Nederlands ook wel verbasterd uitgesproken als ratjetoe. Een Zuid-Frans mengsel van gestoofde Mediterrane groenten. Ratatouille is een Frans gerecht van gestoofde groenten, dat vooral in de Provence veel wordt bereid. Klik hier voor ons recept. Verschillende variaties van het gerecht worden gegeten in andere landen rond de Middellandse Zee. Marimar Torres, schrijfster van een boek over de Catalaanse keuken beweert dat het gerecht afstamt van het Catalaanse gerecht samfaina. De bereiding kan verschillen, maar basisingrediënten van ratatouille zijn: tomaat, courgette en aubergine, ui en knoflook. Ratatouille wordt in Frankrijk – ’s zomers overigens ook koud – meestal gegeten met stokbrood. In Italië serveert men dit gerecht vaak met polenta.

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

       

Ingrediënten

Instructies

  1. Bereiding van de ratatouille:
    Deze stoofgroenten kunt u rustig van tevoren bereiden. Hou er wel rekening mee dat u wat speling in de garing moet overhouden. 30 minuten voor het serveren voegen we aan deze ratatouille het vlees nog toe.  Volg verder gewoon ons recept voor ratatouille.

  2. Bereiding van het vlees:

    • Snij het vlees in handige reepjes
    • Braad het vlees even apart aan
    • Voeg het aan de ratatouille toe en laat het een half uurtje samen doorgaren
  3. Serveer met gekookte zilvervliesrijst. Klaar!

  4. Tip:
    Kan ook met stukjes worst (klik voor recept) of met vleesvervangers.

  5. Wijntip:
    Een mooie volle rode wijn.

    wijntip rode wijn

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?