Tulpvormige minitartelettes van zanddeeg
Mini tartelettes de pâte sablée à tulipe
Mini tartelettes de pâte sablée à tulipe
Tulpvormige minitartelettes van zanddeeg
Voor +/- 25 tartelettes
Keukengerei:
Instructies
-
- Maak het zandddeeg (volg het recept)
- Rol het deeg uit tot een knap van zo'n 4 cm dik
- leg het, ingepakt in huishoudfolie, minimaal twee uur in de koelkast.
-
Rol het deeg hierna uit op 2-3 mm.
-
Snij van het deeg vierkanten waarvan de zijden even langer zijn dan de bodem + twee zijkanten van de bakvorm.
-
Plaats het deeg in de vormpjes.
-
- Prik met een tandenstoker gaatjes in de bodem van de tartelettes om opzwellen te voorkomen
- Bak de tartelettes à blanc op 220° gedurende 5-10 min. Houd de kleuring in de gaten.
-
Haal de tartelettes uit de vorm en laat ze afkoelen op een rooster. Klaar!
-
Leuk receptje met deze minitartelettes?