Tuiles aux fruits d’été et lavande

Tuiles met abrikozen, perziken en lavendel
pinit

Tuiles met abrikozen, perziken en lavendel

Tuiles aux fruits d’été et lavande

Difficulty: Gemiddeld
Servings: 6

Description

Een leuk dessert voor een mooi besluit

Het fruit dat u gebruikt bepaalt de sfeer van het gerecht. Wij hebben hier gekozen voor zomers fruit maar dat is zeker geen must. U kunt dit fruit zowel warm als koud serveren. Dit dessert is niet echt moeilijk maar er gaat wel wat tijd inzitten. Begin op tijd met de voorbereidingen!

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten

Keukengerei:

Instructies

  1. Fruit blancheren:

    Gooi het fruit in kokend water. Laat het 1,5 minuut borrelen.

  2. Verwijder het fruit uit het hete water...

  3. ...en laat ze schrikken in een bad met ijskoud water. Nu zullen de schilletjes makkelijk loslaten.

  4. Laat het fruit afkoelen en verwijder vervolgens pitten en schillen.

  5. Leg het fruit in een pan en breng het langzaam aan de kook.

  6. Voeg 1 steranijs en het zaad van 1 stokje vanille toe (klik hier om te zien hoe je vanille schoonmaakt). Gemalen verse vanille (½ koffielepeltje) kan ook.

  7.  Voeg nu de wijn toe...

  8. ...en een takje verse lavendel. Laat even sudderen zodat de alcohol kan verdampen en alleen de smaak overblijft.

  9. Voeg nu de suiker toe en roer goed door elkaar zonder de structuur van het fruit teveel aan te tasten.

  10. Verwijder daarna direct de steranijs en de lavendel en doof het vuur.

  11. Maak 6 vierkante bakjes van tuiledeeg (volg dit recept).

  12. Geef de vruchtencompote warm of koud door in de tuiles en garneer af met een vers takje lavendel.

Keywords: tuiles, kattetong, fruit

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit
File under

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?