Trompettes, girolles, filet et foie

Trompettes de la mort en cantharellen met kipfilet, kippenlever en selderijpuree

Trompettes, girolles, filet et foie
Description
Voor 4 personen
Keukengerei:
Instructions
-
Snij van uw guanciale 12 dunne plakjes af op de snijmachine.
-
-
Maak de knolselderij schoon en snij deze mirepoix.
-
Doe hetzelfde met de aardappelen.
-
Kook de knolselderij en de aardappel apart tot ze mooi zacht zijn en...
-
- ...giet ze af door een zeef
- Pureer de aardappel door de blokjes met de bolle kant van een houten lepel door de zeef te wrijven (of, als u een passeerzeef heeft, gebruik die dan. Met de passeerzeef hoeft u alleen maar aan de hendel te draaien). Op de afbeelding ziet u aardappel die wat grover is gesneden maar het principe is hetzelfde.
-
Hier is de aardappel al klaar, nu de selderij nog.
-
De selderij moet wat fijner worden gepureeerd met een staafmixer. Giet er wat melk bij en pureer.
-
Wanneer de selderijpuree mooi glad is mag deze...
-
...bij de gepasseerde aardappel.
-
Meng nu de aardappel-selderijpuree met flink wat boter en wat lauwe melk tot een smeuïg geheel.
-
Voeg als laatste een eidooier toe en breng op smaak met zout.
-
Blij zolang kloppen met een garde tot u een mooie luchtige puree heeft. Zet deze warm weg.
-
We hebben per persoon 3 mooie egale stukjes kippenlever nodig. Maak de levertjes schoon...
-
...en droog met keukenpapier.
-
Snij ze vervolgens op een handzame maat, ongeveer in tweeën of drieën.
-
Rol elk stukje in een plakje guanciale.
-
Maak de cantharellen goed schoon met een paddenstoelenborstel en, als het echt niet anders kan, spoel ze snel even af onder de kraan om overtollig zand te verwijderen.
-
Herhaal het proces voor de trompettes de la mort.
-
Snij de paddenstoelen indien nodig op een formaat.
-
Doe een klein beetje boter in een koekenpan.
-
Voeg de cantharellen toe en sauteer ze snel om en om.
-
-
- Voeg de sjalot bij de cantharellen
- Schep een paar keer goed om en hou apart en warm.
-
Gebruik dezelfde koekenpan om de leverrolletje in ongeveer 3 minuten op middelhoog vuur mooi rosé af te bakken.
-
Als ze gaar zijn en de guanciale goudgekleurd mogen ze uit de pan. Hou apart en warm.
-
Laat in dezelfde koekenpan een kontje boter smelten, voeg de spekreepjes toe en laat deze even kleuren.
-
Voeg vervolgens de trompettes de la mort toe.
-
Schep een paar keer om op hoog vuur en doof daarna de hittebron. Verwijder uit de koekenpan en houd apart en warm.
-
Bak in dezelfde koekenpan zonder toevoeging van vetten de kipfilets in een minuut of 3 per zijde gaar.
-
Halverwege brengt u ze op smaak met zout en peper.
-
We gaan serveren
- Gebruik hete borden
- Snij de kipfilets in drie stukken per portie
- Serveer op ieder bord drie rolletjes lever met guanciale
- Geef er de twee soorten paddenstoelen bij
-
- Voeg als laatste een quenelle van de puree toe
- Garneer eventueel af met wat gehakte peterselie. Klaar!