Tortiglioni alla crema di broccoli
Pâtes à la crème de broccoli
Tortiglioni met broccolicrème
Tortiglioni alla crema di broccoli
Ingrediënten
Keukenbenodigheden
Instructies
-
Voorbereiding:
Snij de broccoli in grove blokjes of rosetjes en sauteer deze in wat olijfolie tot ze aan de buitenkant iets glazig worden (glaceren).
-
Doe ze in een afgesloten bakje en gaar ze 6 minuten in de magnetron met een heel klein scheutje water.
-
- Voeg de room en de pecorino toe en pureer met een staafmixer tot een glad mengsel is verkregen
- Hou de crème warm
-
Bereiding:
- Kook de pasta in ruim zout water, zo lang als op de verpakking staat
- Giet af en hou iets van het kookwater (“acqua della pasta”) over in een kommetje
- Maak de pasta aan met de saus
- ls de crème te droog uitvalt kunt u hem iets aanlengen met het kookwater
-
Wijntip:
Broccoli heeft nogal wat ijzer. Een te zware rode wijn zou daar wel eens mee in gevecht kunnen komen. Een mooie ronde witte dus, of een lichte rode, zoals een Bardolino.