Tortiglioni alla crema di broccoli

Pâtes à la crème de broccoli
pinit

Tortiglioni met broccolicrème

Tortiglioni alla crema di broccoli

Difficulty: Gemiddeld Prep Time 10 min Cook Time 15 min Total Time 25 minuten
Servings: 2

Description

 
Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

       

Ingrediënten

Keukenbenodigheden

Instructies

  1. Voorbereiding:

    Snij de broccoli in grove blokjes of rosetjes en sauteer deze in wat olijfolie tot ze aan de buitenkant iets glazig worden (glaceren).

  2. Doe ze in een afgesloten bakje en gaar ze 6 minuten in de magnetron met een heel klein scheutje water.

    • Voeg de room en de pecorino toe en pureer met een staafmixer tot een glad mengsel is verkregen
    • Hou de crème warm
  3. Bereiding:

    • Kook de pasta in ruim zout water, zo lang als op de verpakking staat
    • Giet af en hou iets van het kookwater (“acqua della pasta”) over in een kommetje
    • Maak de pasta aan met de saus
    • ls de crème te droog uitvalt kunt u hem iets aanlengen met het kookwater
  4. Wijntip:
    Broccoli heeft nogal wat ijzer. Een te zware rode wijn zou daar wel eens mee in gevecht kunnen komen. Een mooie ronde witte dus, of een lichte rode, zoals een Bardolino.

    wijntip witte wijn
Keywords: trenette, fettuccine, pappardelle, linguine, tagliolini, pomodorini, penne rigate, pasta, tortiglioni, corta

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit
File under

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?