Tomatenpuree stoven
Kooktechniek
Tomatenpuree stoven
Description
Tomatenpuree
Allemaal uit Italië. Maar niet heus. Het grootste gedeelte komt gewoon uit China, net als al het andere dat we aanhebben, waar we in rijden en waar we mee bellen.
Tomatenpuree wordt gemaakt door tomaten te dehydrateren. Na dit proces ontstaat een geconcentreerde brij die erg smakelijk is, mits op de juiste manier verwerkt: De tomaten in deze puree zijn nog niet gaar! Met andere woorden, vóór dat u er iets mee kunt zult u ze eerst thermisch moeten bewerken, anders zijn ze veel te zuur. Gewoon even stoven in een koekenpan in wat olijfolie is al voldoende.
Tomatenpuree komt regelmatig voor in onze recepten. Het is een handig ingrediënt dat kleur en smaak aan gerechten geeft, vooral gebruikelijk in de Zuid-Amerikaanse en Mediterraanse keukens.
Ingrediënten
Keukengerei
Instructions
-
- Om de puree te stoven zet u een koekenpan met wat olijfolie op
- Doe de puree erin en roer met een houten lepel totdat de puree donker wordt
- Even proeven: smaak nu zoet? Klaar!