Côte de bœuf grillée
De tomahawk, wie kent hem niet….een imposant stuk vlees voor het échte Country-Western-Hickory-Smoked-Sundance-Kid-barbecuegevoel! Een ribeye met een handvat, zo zou je het ook kunnen noemen. Hoe dan ook, wat een festijn om zo’n joekel op de grill te gooien! Moeilijk? Welnee. Geduld moet je hebben, dat wel. En een goede kernthermometer!
Je kunt een tomahawk op de grill braden. Hou wel rekening met de dikte – het vlees heeft even nodig om binnenin warm te worden. Een goede methode is om het vlees snel aan te braden en vervolgens na te garen op een graad of 100-120° C. Dit kun je doen door de klep van je outdoor kitchen, je Weber® of Green Egg® te sluiten. Een andere optie is het vlees (op open vuur) te bedekken met een paar lagen aluminiumfolie. Zorg er dan wel voor dat het vuur inmiddels matig is en het rooster niet te laag staat.
Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!
Haal het vlees van de grill, pak het in met zilverpapier en laat het 5 minuten rusten (rijpen). Afblijven!! Hierdoor verdelen de sappen zich gelijkmatig over het vlees, zodat je mooi mals vlees overhoudt (en razend enthousiaste eters).
Leg de tomahawks op een paar leistenen platen of houten snijborden, voor wat extra “Western Touch”. Serveer er coleslaw en home fries of french fries bij.
Miller, Budweiser, Coors, ANYTHING but wine!! Als je het kunt vinden, er is zelfs een aantal Tomahawk speciaalbiertjes te krijgen.
Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!