Terrine aux deux saumons et avocat
Gelatine zacht laten worden in koud water.
Houd bij de keuze van de terrinevorm rekening met het feit dat de terrine er gemakkelijk weer uitmoet. Anti-aanbak is een optie (maar niet zo denderend voor het milieu), siliconen kan (maar dan moet u wel rekening houden met wat minder stabiliteit).
Kies mooie verse zalmfilet zonder huid.
Snij deze in niet al te dikke plakken (ongeveer 1 centimeter), ongeveer even lang als de lengte van de terrinevorm (in ieder geval niet langer).
Blancheer ze 2 minuten in zout water.
Goed uit laten lekken
Giet af door een zeef en eventueel een kaasdoek.
Breng op smaak met een snufje zout.
Laat 6 van de gelatineblaadjes erin oplossen en laat afkoelen tot lauwwarm.
Maak 300 ml room warm en voeg er drie gelatineblaadjes aan toe.
Haal mooie rijpe avocado's leeg en doe het vruchtvlees in een hoge mengbeker.
Pers een citroen uit.
Voeg toe aan de avocado.
Pureer het geheel tot een mooi glad mengsel.
Voeg toe aan de afgekoelde room.
Meng goed door elkaar met een garde.
Tot een volledig gladde saus. Breng op smaak met zout en witte peper.
Maak de rest van de room warm.
Uw drie vloeistoffen zijn nu klaar.
Snij de gerookte zalm in stroken.
Bestrooi deze met gehakte dille.
Giet 1/2 cm bouillon in de terrinevorm en zet 10 minuten in de diepvries.
Wanneer de geleilaag is gestold legt u een laag geblancheerde zalmfilet (de helft) mooi regelmatig in de vorm.
Bestrooi met wat dille.
Daarop een laagje room en weer op laten stijven in de diepvries.
Blijf nu op deze manier doorbouwen tot de ingrediënten op zijn:
Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!