Tagliatelle ai finferli

Pâtes aux girolles
pinit

Pasta met cantharellen

Tagliatelle ai finferli

Difficulty: Gemiddeld Prep Time 14 min Cook Time 6 min Total Time 20 minuten
Servings: 4

Description

Pasta ai finferli

Finferli heten ze in Italië, een verbastering van het Duitse Pfifferlinge. Niet vreemd, want ze zijn ook het bekendst in het Duitstalige deel van het land – Südtirol. 

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

       

Ingrediënten

Keukenbenodigheden

Instructies

  1. VOORBEREIDING

    Cantharellen moeten goed schoongemaakt worden, maar aan water hebben ze een hekel. Borstel ze dus zorgvuldig af met een paddestoelenborsteltje. Niet kunnen vinden? Een schone, zachte tandenborstel kan ook.

    Pasta zelf maken? natuurlijk!

    Volg ons recept.

  2. Snij de sjalot.

    • Zet de sjalot aan met flink wat boter boter tot deze glazig is (glaceren)
    • Voeg nu de helft van het in reepjes gesneden gerookt spek toe
    • Sauteer de paddestoelen apart in wat hete boter met de andere helft van de spekjes tot ze mooi heet zijn
    • Breng op smaak met zout
    • Giet de room bij de ui met spekjes
    • Reduceer tot de room mooi lobbig is
  3. Voeg nu de gesauteerde cantharellen erbij.

  4. Maak ondertussen de pasta zoals aangegeven in ons recept. Kopen kan natuurlijk ook.

  5. Kook de tagliatelle. Eigengemaakte moeten zo’n 4 minuten hebben.

    • Giet ze af en voeg ze bij de saus
    • Spatel goed om. Klaar!
  6. SERVEERTIP

    Cantharellen in roomsaus combineren – believe it or not – perfect met dille. Echt het proberen waard!

Keywords: trenette, fettuccine, pappardelle, linguine, tagliolini, finferli, hanekammen, fusilli

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?