Tagliatelle ai finferli
Pâtes aux girolles
Pasta met cantharellen
Tagliatelle ai finferli
Ingrediënten
Keukenbenodigheden
Instructies
-
VOORBEREIDING
Cantharellen moeten goed schoongemaakt worden, maar aan water hebben ze een hekel. Borstel ze dus zorgvuldig af met een paddestoelenborsteltje. Niet kunnen vinden? Een schone, zachte tandenborstel kan ook.
Pasta zelf maken? natuurlijk!
-
Snij de sjalot.
-
- Zet de sjalot aan met flink wat boter boter tot deze glazig is (glaceren)
- Voeg nu de helft van het in reepjes gesneden gerookt spek toe
-
- Sauteer de paddestoelen apart in wat hete boter met de andere helft van de spekjes tot ze mooi heet zijn
- Breng op smaak met zout
-
- Giet de room bij de ui met spekjes
- Reduceer tot de room mooi lobbig is
-
Voeg nu de gesauteerde cantharellen erbij.
-
Maak ondertussen de pasta zoals aangegeven in ons recept. Kopen kan natuurlijk ook.
-
Kook de tagliatelle. Eigengemaakte moeten zo’n 4 minuten hebben.
-
- Giet ze af en voeg ze bij de saus
- Spatel goed om. Klaar!
-
SERVEERTIP
Cantharellen in roomsaus combineren – believe it or not – perfect met dille. Echt het proberen waard!