Strozzapreti con ricotta, pachino e rucola
Pâtes, ricotta, tomates fraîches, roquette
Pâtes, ricotta, tomates fraîches, roquette
Strozzapreti con ricotta, pachino e rucola
Description
Een heerlijk zomers gerecht!
We gebruiken dit keer strozzapreti, een geinige, traditionele pastavorm. De letterlijke vertaling van de naam is priesterwurgers. Een beetje in de stijl van de “salade tiède“: de combinatie van koude sla en warme bestanddelen zoals een zalmmoot, croutons of spekjes die populair werd in de Franse keuken in de ’70-er jaren. In Italië op een gegeven moment de combinatie van warme pasta en koude toevoegsels zijn intrede genomen. Erg lekker!
Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!
Ingrediënten
Keukenbenodigheden
Instructies
-
STAP 1
- Vermeng de ricotta en de geraspte kaas
- Kook de pasta in ruim zout water tot beetgaar (al dente).
-
STAP 2
- Giet de pasta af en laat niet te lang uitlekken
- Vang een beetje kookvocht op (acqua della pasta) om eventueel later aan te lengen als het gerecht te droog wordt en gaat plakken
- Vermeng de pasta luchtig met de ricotta/kaasmassa
- Breng op smaak met wat peper uit de molen
- Voeg nu de rucola en de tomaatjes toe en hutsel snel door elkaar
- Serveer direct