Strozzapreti con ricotta, pachino e rucola

Pâtes, ricotta, tomates fraîches, roquette
pinit

Pâtes, ricotta, tomates fraîches, roquette

Strozzapreti con ricotta, pachino e rucola

Difficulty: Gemiddeld Prep Time 4 min Cook Time 15 min Total Time 19 minuten
Servings: 4

Description

Een heerlijk zomers gerecht!

We gebruiken dit keer strozzapreti, een geinige, traditionele pastavorm. De letterlijke vertaling van de naam is priesterwurgers. Een beetje in de stijl van de “salade tiède“: de combinatie van koude sla en warme bestanddelen zoals een zalmmoot, croutons of spekjes die populair werd in de Franse keuken in de ’70-er jaren. In Italië op een gegeven moment de combinatie van warme pasta en koude toevoegsels zijn intrede genomen. Erg lekker!

Strozzapreti
Strozzapreti

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

       

Ingrediënten

Keukenbenodigheden

Instructies

  1. STAP 1

    • Vermeng de ricotta en de geraspte kaas
    • Kook de pasta in ruim zout water tot beetgaar (al dente).

     

  2. STAP 2

    • Giet de pasta af en laat niet te lang uitlekken
    • Vang een beetje kookvocht op (acqua della pasta) om eventueel later aan te lengen als het gerecht te droog wordt en gaat plakken
    • Vermeng de pasta luchtig met de ricotta/kaasmassa
    • Breng op smaak met wat peper uit de molen
    • Voeg nu de rucola en de tomaatjes toe en hutsel snel door elkaar
    • Serveer direct
  3. WIJNTIP

    Een mooie witte Frascati of een zo'n frisse donkerroze Bardolino.

    wijntip rode wijn
Keywords: trenette, fettuccine, pappardelle, linguine, tagliolini, fusilli, strozzapreti

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?