Cassolette van mosselvlees met Champagne
Cassolette moules au Champagne
Cassolette moules au Champagne
Cassolette van mosselvlees met Champagne
Ingrediënten
Keukengerei
Instructies
-
Bereiding:
- Breng het mosselvlees even aan de kook in 1,5 liter visfumet (klik voor recept)
- Giet ze af en bewaar 2 dl vocht
- Maak de champignons schoon en snij ze in kwarten
- Laat het vocht tot de helft indampen (reduceren)
- Voeg de champignons en de Champagne (Cava of Prosecco kan ook best) toe en reduceer weer tot de helft
- Voeg nu de crème fraîche toe en laat de saus inkoken tot deze fluweelzacht en lobbig is (reduceren)
- Voeg het mosselvlees weer toe en breng eventueel op smaak met zout en peper
- Doe over in eenpersoons stoofpotjes
- Als u wilt kunt u het stoofpotje nog even gratineren. Klaar!
-
Tip:
Serveer in de kleine potjes. Garneer af met een takje kervel. Bij dit gerecht kunt u prima de rest van de mousserende wijn schenken.