Steak à la poêle
Gebruik voor dit recept mooi rood vlees. Laat het van binnen rood of rosé, en na een korte periode van rust, wanneer de vleessappen zich hebben verdeeld over de vleesvezels, kan het op tafel.
Steak
Er zijn aardig wat varianten: hoe dan ook een imposant stuk rundvlees, saignant gebakken in geklaarde boter, eventueel met een lekkere saus: Au poivre – op basis van peper, Béarnaise – met verse dragon, of gewoon “nature”. Voor de show hebben we bij deze steak nature een schepje gepureerde ratatouille (klik voor recept) geserveerd, maar een must is het niet. Hierbij, hoe kan het anders, verse frietjes (klik voor recept).
Steak nature, dus. Over het algemeen gebruikt men hiervoor de tournedos of de biefstuk (kogel of bil). Maar het kan met zoveel meer.
Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!
Kruid het vlees met peper en zout of uw eigen vertrouwde kruidenmengsel
Pan:
Sous-vide:
U kunt natuurlijk prima gewoon de jus afblussen (deglaceren) met een paar lepels water. Gaat u voor de saus maak dan een ratatouille zonder vlees zoals aangegeven in het recept en pureer deze met een staafmixer.
Een mooie Beaujolais villages.
Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!