Camarónes a la parrilla con arroz Andaluz
Een eenvoudig en lekker gerechtje
Spies van scampi’s met Andalusische rijst
Camarónes a la parrilla con arroz Andaluz
Ingrediënten
Keukengerei
Instructies
-
VOORBEREIDING
- Snijd de maiskolfjes in plakjes.
- Hak 3 sprieten bieslook
- Snijd de paprika in brunoise
- Rijg de scampi’s aan 4 spiesen en kruid ze met wat peper en zout
-
Kook de rijst beetgaar in zout water en giet af in een vergiet.
-
- Bak de tomatenpuree in olijfolie om de zure smaak te verwijderen (zie recept)
- Voeg daarna nog wat olijfolie en de paprika toe
- Stoof het geheel beetgaar
-
BEREIDING
- Grill de scampi’s 1,5-2,5 minuut per zijde (afhankelijk van de maat) op een gloeiend hete grillplaat of barbecue
- Knijp wat knoflook over de reeds gegrilde kant na het omdraaien van de spiesen
- Voeg het paprika-tomaatmengsel bij de rijst, meng door elkaar tot een egaal geheel is verkregen
- Voeg daarna de mais en de bieslook toe
- Flink wat peper uit de molen erover heen. Klaar!
-
SERVEERTIP
Haal de scampi’s van de spies, dresseer ze op een heet bord, serveer de rijst erbij. Serveer dit gerecht met een scheutje lekkere donkere olijfolie, het liefst “Extra Vergine” uit Apulië of Calabrië. Deze zuidelijke oliesoorten zijn veel intenser van smaak dan de noordelijke en centrale varianten door de enorme hoeveelheid zon die de olijven daar genieten en komen daarom beter tot hun recht bij grillgerechten, schaaldieren en knoflook.
-
WIJNTIP
Een volle, ronde, witte wijn.