Print opties

Brochettes van varkenshaas en ossenhaas met aardappel in de schil en gegrilde courgette

Brochette de filet de porc et tournedos aux courgettes

Cooking Method ,
Courses
Difficulty Gemiddeld
Tijd
Prep Time: 15 min Cook Time: 10 min Total Time: 25 minuten
Servings 4
Ingrediënten
  • 400 grammen ossenhaas (diamanthaas, ossenhaaspunten kan ook)
  • 400 grammen varkenhaas (of kophaas)
  • 16 aardappelen (klein, vastkokend)
  • 1 teen knoflook (naar behoeven)
  • olijfolie
  • zout&peper
  • verse bieslook (garnituur)
  • 3 courgettes (klein)
  • 1 teen knoflook
  • Keukengerei
  • Zilverpapier
  • Spiesjes
  • Barbecue (of grillplaat)
  • Knoflookpers
Instructies
  1. Voorbereiding:

    • Zoek mooie courgettes uit. De lekkerste voor dit gerecht zijn lichtgroene. U vindt ze bij uw Turkse winkel
    • Snij ze in plakken en wrijf ze in met olie, zout en knoflook 
    • Verwarm uw grill of barbecue en rooster de plakken courgette zodat ze een mooi streepje krijgen
    • Laat ze daarna rusten en voeg nog een beetje olijfolie toe. Controleer even op zout.
  2. Kook de aardappel in de schil.

    • Snij de varkenshaas en de tournedos in mooie blokken van zo'n 4 cm en rijg ze aan de spiesen. 2 stukjes varkensvlees en 2 stukjes rundvlees, om en om, is ideaal.
    • Kruid de spiesen met zout en peper of met uw favoriete kruidenmix
  3. Wijntip:
    • Verwarm uw grillplaat of barbecue
    • Grill de spiesen rondom bruin. Reken op ongeveer 1,5 minuut per zijde - 6 in totaal.
    • Leg de spiesen in een schaal en dek af met aluminiumfolie. Laat 4 minuten rusten (rijpen)
  4. Garneer af met wat bieslook.

  5. Wijntip:
    Een lichte of iets gewichtigere rode wijn: Beaujolais Villages, Châteauneuf-du-Pape, Côte de Beaune-Villages, Côtes du Rhône Villages, Côtes du Rousillon Villages. Een Italiaanse Bardolino zou nog kunnen, een Morellino di Scansano al helemaal. Maar….wat dacht u van een glas ijskoud bier?

Keywords: ossenhaas, biefstuk, brochette, spies, courgette

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!