Speenvarkenkoteletjes van de grill met lontong en sugo

Cotelettes de cochon de lait au riz lontong, sauce tomates
pinit

Cotelettes de cochon de lait au riz lontong, sauce tomates

Speenvarkenkoteletjes van de grill met lontong en sugo

Difficulty: Gemiddeld Prep Time 2 uur Cook Time 12 min Rest Time 5 min Total Time 2 uren 17 minuten
Servings: 6

Description

Recept uit de fusionkeuken

Hoezo, lontong kan alleen bij Aziatisch?

Lontong is samengeperste, meestal gekneusde rijst, die eerst wordt gekookt, daarna wordt verpakt  (traditioneel in bananenblad), dan wordt gestoomd en vervolgens in blokjes of kleine taartjes wordt gesneden en wordt geserveerd ter vervanging van “gewone” rijst.

Lontong
Lontong

 

Meestal zien we het in de toko of in een Indonesische restaurant. En dat is jammer. er is zoveel meer te doen met lontong. Zie bijvoorbeeld dit recept.

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten

Keukengerei:

Instructies

  1. Voorbereiding:

    • Kruid de speenvarkenkoteletjes met zout en peper of met uw favoriete vleeskruidenmix
    • Wrijf ze in met wat olijfolie en laat ze rusten
    • Kook ondertussen de zakjes lontong (ongeveer 2 uur)
    • Laat de lontong uitlekken en afkoelen
    • Maak een mooie tomatensaus (klik voor recept)
  2. Bereiding:

    • Grill de speenvarkenkoteletjes op een matig tot hete grill, ongeveer 3-4 minuten per zijde, tot een kerntemperatuur van 60 graden.
    • Haal ze van de grill en laat ze 5 minuten rusten onder aluminiumfolie (rijpen)
    • Verwarm ondertussen de lontong en de sugo in de magnetron. Klaar!
    •  
  3. Tip:

    Kan ook prima met ribkoteletjes van het speenvarken.

Keywords: lontong, speenvarken

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?